Foto: M. Melnika

Attālinātās mācības šonedēļ tiek nodrošinātas Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas skolas klasei, kur mācās Covid-19 slimnieka kontaktpersona, apliecināja izglītības iestādes direktors un pilsētas domes deputāts Aivars Broks (Latgales partija).

Viņš stāstīja, ka lēmumu par attālinātajām mācībām pieņēmis, jo viena no audzēknēm bijusi kontaktā ar Covid-19 saslimušo. Pēc viņa teiktā, tā nav bijusi Slimību kontroles un profilakses centra (SPKC) prasība, un audzēkņi varēja turpināt mācības klātienē, taču lēmums pieņemts drošības nolūkos.

Visi klases audzēkņi esot veseli, un plānots, ka nākamnedēļ atsāks apmācības klātienē.

Savukārt pilsētas Izglītības pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Ilona Bohāne apgalvoja, ka jaunu Covid-19 gadījumu pilsētas vispārizglītojošās skolās nav, un pašlaik attālināti turpina mācības tikai Daugavpils 16. vidusskolas klase.

Jau ziņots, ka šonedēļ vienai no Daugavpils 16.vidusskolas 9.klasēm mācības nodrošina attālināti, jo vienam no audzēkņiem konstatēta saslimšana ar Covid-19. Sasirgušais skolēns ir apmeklējis skolu, tāpēc pieņemts lēmums par attālinātajām mācībām visiem klasesbiedriem. Iestādes direktore Olga Dukšinska klāstīja, kas svētdien skola, Izglītības pārvalde un epidemiologi strādāja, lai apzinātu ģimenes un nodrošinātu attālināto mācību procesu.

Skolas personāls pirms mācību gada sākuma veicis Covid-19 testus, un tie bijuši negatīvi.

Tāpat vēstīts, ka saslimšana ar Covid-19 konstatēta diviem pašvaldības AS "Daugavpils siltumtīkli" darbiniekiem. Daugavpils pašvaldības izpilddirektore Sabīne Šņepste pastāstīja, ka Covid-19 testi veikti arī citiem uzņēmuma darbiniekiem, taču tie bijuši negatīvi. Plānots, ka pēc laika tiks veikti atkārtoti testi. Savukārt sasirgušie atrodas mājas karantīnā.

Gan "Daugavpils siltumtīkli", gan pārējie pašvaldības uzņēmumi un iestādes turpina darbu ierastajā režīmā. Šņepste uzsvēra, ka nevienam no domes vai pašvaldības iestāžu darbiniekiem nav konstatēts Covid-19.

Pašvaldībai arī neesot informācijas par iespējamiem Covid-19 perēkļiem pilsētā.

Saskaņā ar SPKC datiem Daugavpilī pašlaik ir 21 ar Covid-19 sasirgušais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!