Foto: Publicitātes foto

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi, veicot epidemioloģisko izmeklēšanu, noskaidrojuši, ka ar Covid-19 inficēti pasažieri 4. un 7. aprīlī braukuši ar vilcieniem un autobusiem.

Pasažieris, kuram apstiprināta Covid-19 infekcija, 7. aprīlī braucis ar vilcienu Tukums 2 – Rīga (AS Pasažieru vilciens reisa nr. 6502), plkst. 5.10 no Slokas stacijas līdz Rīgai, un atpakaļ ar vilcienu Rīga - Sloka (AS Pasažieru vilciens reisa nr. 6423), plkst. 15.30 no Rīgas līdz Bulduriem, abos virzienos sēdējis pēdējā vagonā. Tālāk braucis ar Jūrmalas pilsētas autobusu nr.4, plkst. 16.06 no Bulduriem līdz Slokas stacijai.

Savukārt 4. aprīlī pasažieris, kuram apstiprināta Covid-19 infekcija, braucis ar autobusu Rīga-Ventspils (SIA NORMA - A nr. 7955), plkst. 12.20 no Ugāles uz Ventspili un 9. aprīlī atpakaļ ar autobusu Ventspils-Rīga (SIA Ventspils reiss nr. 7955), plkst. 15.00 no Ventspils līdz Ugālei.

Visiem pasažieriem, kuri braukuši minētajos datumos šajos vilcienu un autobusa maršrutos, ieteicams novērot savu veselības stāvokli. Ja tiek novēroti Covid - 19 infekcijai raksturīgi simptomi ieteicams palikt mājās, sazināties ar savu ģimenes ārstu, lai izvērtētu veselības stāvokli, norāda SKPC.

Šobrīd ir paplašinātas iespējas veikt valsts apmaksātu Covid-19 testu. Ja parādījušies slimības simptomi (akūtas elpceļu infekcijas pazīmes, paaugstināta temperatūra, ožas traucējumi, garšas izjūtas zudums u.c.), Covid-19 testu var veikt bez maksas un bez ārsta nosūtījuma. Vairāk informācijas SPKC vietnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!