Foto: Pixabay

Pagarināts termiņš valsts apmaksātu Covid-19 testu veikšanai bez ārsta nosūtījuma, ja parādījušies slimības simptomi, informēja Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

Pagaidām datums, līdz kuram šāda kārtība pagarināta, nav noteikts. Ja notiks kādas izmaiņas, tad Veselības ministrija (VM) par to informēs atsevišķi, tviterī raksta SPKC.

Šobrīd Covid-19 testu bez maksas var veikt, ja uz to nosūta ģimenes ārsts, ārstējošais ārsts vai dežūrārsts. Tomēr testu var veikt arī bez nosūtījuma, ja ir kāds no saslimšanas simptomiem – paaugstināta temperatūra, klepus, kakla sāpes, iesnas u.c.


Covid-19 analīžu nodošanai var pieteikties elektroniski Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas mājaslapā, E. Gulbja laboratorijas mājaslapā, Centrālās laboratorijas mājaslapā, MFD Veselības grupas mājaslapā, Valsts zinātniskā institūtā "BIOR" mājaslapā, "BIOCON" laboratorijā.

Covid-19 analīžu nodošanai var pieteikties, zvanot pa tālruni centralizētam pierakstam 8303 vai konkrēti kādai no laboratorijām: Centrālā laboratorija – 8330, E. Gulbja laboratorija – 67801112, MFD Laboratorija – 8313, NMS Laboratorija – 67144015, Valsts zinātniskais institūts "BIOR" – 28369560, "BIOCON" laboratorija – 20006062.

Jāuzsver, ka testu iespējams veikt tikai ar iepriekšēju pierakstu.

Nacionālais veselības dienests aicina ikvienu lejupielādēt mobilo lietotni "Apturi Covid", kas radīta, lai ierobežotu Covid-19 izplatību Latvijā, lai ātrāk uzzinātu, vai esi bijis kontaktā ar Covid-19 saslimušo. Izmantojot lietotni, varēsi savlaicīgāk izolēties, lai neapdraudētu ģimeni, kolēģus, draugus un pārējos iedzīvotājus, kā arī pievērst uzmanību slimības simptomiem un ātrāk vērsties pēc palīdzības, ja nepieciešams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!