Foto: LETA
Cilvēkiem, kuri neietilpst nevienā no līdz šim atvērtajām prioritāri vakcinējamo personu grupām, nevajadzētu lolot veltas cerības pie potes pret Covid-19 tikt sestdien gaidāmajā dzīvās rindas vakcinācijas izmēģinājumā, intervijā Latvijas Radio sacīja AS "Veselības centru apvienība" (VCA) valdes locekle Stella Lapiņa.

VCA nodrošina vakcinācijas procesu konferenču centrā "Atta Centre", kas būs viena no divām vietām, kur sestdien cilvēki no prioritāri vakcinējamajām grupām poti pret Covid-19 varēs saņemt bez rindas. Otra šāda vieta būs izstāžu centrs Ķīpsalā.

Lapiņa uzsvēra, ka uz "Atta Centre" atnākušo vakcinēties gribētāju piederība kādai no prioritārajām grupām tiks pārbaudīta divas reizes - gan pirms iestāšanās dzīvajā rindā, gan arī pirms potes saņemšanas. Tiem, kuriem pote nepienāksies, būšot iespēja pie koordinatora pierakstīties vakcinēšanai uz kādu no nākotnes laikiem, kad attiecīgā prioritārā grupa būs atvērta.

VCA pārstāve atgādināja, ka tiem, kuri iestāsies dzīvajā rindā, ir jābūt līdzi personu apliecinošiem dokumentiem un nepieciešamajiem apliecinājumiem par piederību kādai no prioritāri vakcinējamo personu grupām. Hroniskajiem slimniekiem potes saņemšanai pietikšot ar jebkuras ārstniecības iestādes dokumentu, kurā norādīts, ka persona sirgst ar hronisku slimību.

Potēšana pret Covid-19 "Atta Centre" konferenču centrā sestdien notiks no plkst.9 līdz 17, taču liela pieprasījuma gadījumā centrs būšot atvērts līdz pat plkst.20. Dienas laikā šajā masu vakcinācijas centrā paredzēts izpotēt līdz 1000 vakcīnu devām, taču nepieciešamības gadījumā būšot iespēja šo jaudu palielināt pat par 20-30%.

Kā pastāstīja VCA valdes locekle, "Atta Centre" vakcinācijas punktā dzīvo rindu uzraudzīs zemessargi, un tajā vienlaikus zem jumta varēs stāvēt 130-150 cilvēki. Vienas personas sapotēšana aizņems trīs līdz trīsarpus minūtes.

Kā ziņots, sestdien, 10.aprīlī, divos liela mēroga vakcinācijas centros Rīgā vakcinēšana pret Covid-19 tiks izmēģināta pēc dzīvās rindas principa - bez iepriekšēja pieraksta tiks vakcinēti visi pašlaik atvērto prioritāro grupu pārstāvji, tai skaitā seniori vecumā virs 60 gadiem, iedzīvotāji ar hroniskām slimībām, personas, kuras dzīvo vienā mājsaimniecībā ar smagi slimiem bērniem vai bērniem ar imūnsupresiju, un smagi slimu personu aprūpētāji.

Prioritāro grupu vakcinācija bez iepriekšēja pieraksta notiks no plkst.9 līdz 17 liela mēroga vakcinācijas centros "Atta Centre", Krasta ielā 60, un Ķīpsalas hallē, Ķīpsalas ielā 8.

Šajos centros būs iespējama arī ārsta konsultācija un norīkojuma saņemšana pacientiem ar hroniskām saslimšanām. Uz vietas varēs arī sagatavot apliecinājumu smagi slimu bērnu vecākiem un smagi slimu pacientu aprūpētājiem.

Vakcinēšanas process tiks nodrošināts sadarbībā ar Rīgas Pašvaldības policiju un Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!