Foto: AFP/Scanpix/LETA

Vietnē www.manavakcina.lv un pa bezmaksas tālruņa līniju 8989 līdz šim kopā ir pieteikušies gandrīz 24 000 iedzīvotāji vecumā virs 60 gadiem, informē Veselības ministrijas Vakcinācijas projekta biroja pārstāve Agnese Strazda.

Birojs skaidro, ka pieteikumu skaits aprēķināts uz brīdi, kad kopējais pieteikumus skaits vakcīnai pret Covid-19 ir 90 000. Iedzīvotāji vecumā virs 60 gadiem ir viena no prioritārajām grupām, kas savu vakcīnu pret Covid-19 varēs saņemt pirms vairākām citām prioritārajām grupām, līdz ar to šai iedzīvotāju grupai šobrīd ir svarīgi turpināt pieteikties, lai plānotu vakcinācijas procesu.

Visi iedzīvotāji, kuri vecāki par 60 gadiem un nav mediķi vai sociālās aprūpes centru darbinieki vai klienti, tiks vakcinēti noteiktā kārtībā. Vispirms vakcinācija tiks nodrošināta tiem senioriem, kuri ir vecumā no 70 līdz 90 gadiem, sākot no gados vecākajiem.

Pēc tam, pamatojoties uz prioritārajām grupām, vakcinēt paredzēts personas ar hroniskām slimībām, kā arī personas, kuras dzīvo vienā mājsaimniecībā ar bērniem, kuriem ir noteiktas hroniskas un imūnsupresējošas slimības, un personas, kuras mājās aprūpē smagi slimas personas. Pēc tam tiks turpināta to iedzīvotāju vakcinācija, kuri ietilpst vecuma grupā no 60 līdz 70 gadiem.

Veselības ministrija atgādina, ka šobrīd notiek agrīnā pieteikšanās vakcīnai pret Covid-19, lai nodrošinātu akurātu datu ieguvi no iedzīvotājiem par to, kā ar viņiem sazināties brīdī, kad pienāk viņa kārta vakcinēties.

Šobrīd turpinās mediķu un sociālās aprūpes centru klientu un darbinieku vakcinācija, un paredzēts, ka februāra beigās pie plānotajām vakcīnu piegādēm tiktu uzsākta iedzīvotāju vakcinācija iedzīvotāju grupā, kuri ir vecumā no 70 gadiem un vairāk, ievērojot principu, ka vakcīnu vispirms saņem gados vecākie.

Savai vakcīnai pret Covid-19 var pieteikties divos veidos – vietnē www.manavakcina.lv jebkurā diennakts laikā un pa bezmaksas tālruni 8989 katru darba dienu no pulksten. 9 līdz 17. Tālruņa līnija izmantojama tikai un vienīgi, lai nodrošinātu iedzīvotāju reģistrēšanu vakcīnas saņemšanai. Jebkādas konsultācijas saistībā ar veselības jautājumiem iedzīvotāji tiek aicināti uzdot savam ģimenes ārstam.

Nevienam no pieteikšanās kanāliem nav paredzēta priekšrocība vakcinācijas secības plānošanā. Neatkarīgi no tā, vai pieteikums tiks saņemts vietnē www.manavakcina.lv vai arī pa tālruni, brīdī, kad vakcīnas būs pieejamas, šie dati tiks izmantoti vakcinācijas procesa plānošanai un organizēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!