Foto: EPA/Scanpix/LETA

Vakcinēties gribētāju agrīnai reģistrācijai tiks izveidota vietne "manavakcina.lv", tomēr tā vēl nav atvērta, un par tās atvēršanas laiku tiks publiski ziņots, mikroblogošanas vietnē "Twitter" ziņo Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

SPKC raksta, ka šodien lapa īslaicīgi darbojās testa režīmā, tāpēc veiktās reģistrācijas testa versijā nav spēkā.

Arī veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) tviterī norādījis, ka lapa ir izstrādes stadijā, šobrīd pieeja tai ir slēgta.

"Uzlabosim un oficiāli informēsim par agrīnās pieteikšanās rīka palaišanu," raksta ministrs.


Šī vietne ir plānota kā rīks, kas palīdzēs iedzīvotājiem pieteikties agrīnajai reģistrācijai vakcinēšanai pret Covid-19, tā liecina ceturtdien valdības sēdei iesniegtais uzlabotais vakcinēšanas pret Covid-19 plāns.

Jau ziņots, ka ceturtdienas, 28. janvāra, Ministru kabineta sēdē izvērtēšanai iesniegtais ziņojums detalizētāk apraksta vakcinācijas sistēmas ieviešanas aktivitātes un paredzētos risinājumus. Tajā ir aprakstīta vienotās vakcinēšanas organizācija un vadība, vakcīnu piegāžu kapacitāte, vakcinācijas iestāžu kapacitāte, vakcīnu loģistikas kapacitāte, komunikācija ar sabiedrību, IT risinājums vakcinācijas procesa pārvaldībai, kā arī sadarbība vakcinācijas plāna īstenošanā.

Paredzams, ka optimistiskākajā scenārijā, ņemot vērā vakcīnu pret Covid-19 reģistrācijas grafiku un ražotāju aplēses par piegādēm, apmēram 70% no visiem Latvijas pieaugušajiem iedzīvotājiem varētu tikt vakcinēti līdz jūlija beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!