Ceļu satiksmes drošības direkcija atbalsta oficiāli rīkotas automašīnu sacensības "drag race" un aicina nepieļaut nelegālas auto skriešanās sacensības, "pat ja tās šķietami neapdraud ne ceļu satiksmi, ne skatītāju dzīvību".
CSDD arī atzīst nepieciešamību izstrādāt daudz nopietnāku nelegāli rīkotu "drag race" dalībnieku un organizētāju sodīšanas sistēmu, informēja direkcijas sabiedrisko attiecību speciāliste Džoanna Eglīte.

"Pret pārgalvīgu sacensību rīkošanu cīnīties nav viegli un to diemžēl apstiprina arī pasaules pieredze. Tādēļ maksimāli jāpaaugstina sodi par šādu rīcību. Tas varētu atturēt kut vai daļu interesentu. Jo mazāk cilvēku piedalīsies, jo lielāka varbūtība, ka kāds necietīs," pauž CSDD direktors Andris Lukstiņš.

Direkcija skaidro, ka patvaļīgi rīkotas sacensības ir bīstamas lielā ātruma, mašīnu sliktā tehniskā stāvokļa, kā arī lielākās daļas braucēju jaunības un nelielās pieredzes dēļ. "Pārsvarā dalībnieki ir jauni, nepieredzējuši autobraucēji, pārgalvība un iespējamā alkohola lietošana rada bīstamu kombināciju, kas apdraud gan viņu, gan skatītāju dzīvību," norāda Eglīte.

CSDD pozitīvi vērtē auto kluba "Idea" iniciatīvu piektdien Tukuma lidlaukā rīkot legālas "drag race" sacensības un aicina nelegālo sacensību organizētājus un dalībniekus apzināties, ka ar savu rīcību viņi pārkāpj ceļu satiksmes likumu un administratīvo pārkāpumu kodeksu.

Jāatgādina, ka pēdējās nedēļās policija pastiprināti interesējas par automašīnu ātrumsacensībām, kas notikušas vairākās vietās Rīgā un Rīgas rajonā. Naktī uz 6.aprīli 15 sacensību dalībniekus policija administratīvi sodīja par braukšanu alkohola reibumā, bet septiņiem sastādīja administratīvos protokolus par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!