Pēdējā laikā internetā ir parādījušies sludinājumi, kuros piedāvā par konkrētu samaksu iegādāties jebkuras kategorijas vadātāja apliecību vai dzēst pārkāpuma uzskaites punktus. Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) brīdina iedzīvotājus neuzķerties uz šādiem krāpnieku sludinājumiem, norādot, ka vadītāja apliecības nevar nopirkt.
Šī ir klaja krāpniecība, jo nopirktais dokuments noteikti būs viltots un pārkāpuma uzskaites punktus no reģistra nav iespējams izdzēst, teikts CSDD izsūtītajā paziņojumā presei.

Vadītāja apliecība ir izdruka no Transportlīdzekļu un to vadītāju reģistra. Ja informācija par vadītāja apliecības uzrādītāju neparādās reģistrā, dokuments tiek uzskatīts par viltotu un lieta nodota Valsts policijai.

Savukārt par satiksmes noteikumu neievērošanu pārkāpumu uzskates punkti reģistrā konkrētai personai tiek piešķirti vai dzēsti ar speciālās programmas palīdzību. CSDD norāda, ka šajā soda punktu dzēšanas procesā cilvēks nav iesaistīts.

CSDD un Ceļu policija pēdējā laikā ir atklājuši vairākus gadījumus, ka tiek uzrādītas viltotas vadītāja apliecības. Visas šīs lietas tiek nodotas Valsts policijai. Par viltota dokumenta izmantošanu ir paredzēta kriminālatbildība, brīdina CSDD.

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!