Sievietes retāk pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus, retāk iekļūst negadījumos, mazāk brauc alkohola reibumā, kas liek izdarīt secinājumu, ka viņas brauc prātīgāk, bez lieka riska un agresivitātes.
To ceturtdien žurnālistiem atzina Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Informātikas nodaļas priekšnieka vietnieks Aldis Lāma.

Viņš norādīja, ka pēdējos gados pieaudzis sieviešu īpatsvars kopējā vadītāju skaitā. Šī tendence turpinās, un tagad katra trešā sieviete ir autovadītāja. Tai pašā laikā sievietes divreiz retāk iekļūst avārijās nekā vīrieši, bet alkohola reibumā sievietes ceļu satiksmes negadījumus izraida septiņas reizes retāk.

Lielāks risks iekļūt negadījumā ir vīriešiem vecumā no 21 līdz 44 gadiem, savukārt sievietēm - vecumā no 25 līdz 44 gadiem, liecina CSDD veiktais pētījums.

Lāms arī sacīja, ka sievietes četras reizes mazāk pārkāpušas ceļu satiksmes noteikumus, par kuriem piešķir soda punktus, nekā vīrieši.

Savukārt Ceļu policijas biroja priekšnieks Edmunds Zivtiņš žurnālistiem norādīja, ka ceļu satiksmes dalībnieki iedalās divās kategorijās - meitenēs un zēnos. Zēni pašlaik jau pelnījuši pērienu, savukārt meitenēm vajadzētu pakratīt pirkstu un izteikt aizrādījumu.

Viņš sacīja, ka sievietes autovadītājas izdara mazāk pārkāpumu, taču atsevišķos gadījumos viņas ir stūrgalvīgākas un izraisa citu autovadītāju nervozitāti.

Arī apdrošināšanas AS "BTA" dati liecina, ka sievietes caurmērā brauc uzmanīgāk un atbildīgāk nekā vīrieši, žurnālistiem sacīja "BTA" prezidents Gints Dandzbergs.

"BTA" izmaksu kopējā summa OCTA , kad auto īpašniece ir sieviete, ir par 3,3% mazāka nekā stiprā dzimuma autovadītājiem.

Tāpēc "BTA", izvērtējot risku pēc standarta metodēm, radījis apdrošināšanas produktu tieši sievietēm - "Dāmu auto apdrošināšanas komplektu", kas ietver veselu kompleksu ar īpašiem piedāvājumiem un atlaidēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!