Foto: DELFI
Piektdien Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) sveiks ikgadējā konkursa „Labākā CSDD satiksmes drošības skola” aizvadītās sezonas 20 sekmīgāko skolu pedagogus, kuri palīdzēja audzēkņiem sagatavoties un ar panākumiem piedalīties 2011.gada CSDD organizētajās satiksmes drošības sacensībās, informē CSDD.

2011.gadā uzvarēja Ādažu vidusskola, 2.vietā – Kuldīgas Alternatīvā sākumskola, 3.vietā – Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola.

Pasākums notiks Rīgas Motormuzejā, tā laikā skolotāji saņems balvas, tiks iepazīstināti ar Rīgas Motormuzeju, kā arī ar jaunāko informāciju par CSDD un Rīgas Motormuzeja paveikto ceļu satiksmes drošības izglītības jomā.

CSDD norāda, ka par pamatu rezultātu noskaidrošanai kalpoja skolu (komandu) iesaistes aktivitāte un sasniegtie rezultāti divos CSDD rīkotajos ikgadējos pasākumos jaunajiem satiksmes dalībniekiem – konkursā 6.-8.klašu skolēniem "Gribu būt mobils!" un sacensībās "Jauno satiksmes dalībnieku forums", kurā piedalās 4.-6.klašu skolēni.

Abu sacensību mērķis ir paaugstināt skolēnu teorētiskās zināšanas par satiksmes noteikumiem un veicināt praktisko pieredzi braucot ar velosipēdu un/vai mopēdu, lai bērni varētu droši un pārliecinoši piedalīties ceļu satiksmē.

CSDD uzsver, ka tieši 4.-8.klašu skolēni ir viena no būtiskākajām mērķauditorijām saistībā ar satiksmes drošību, jo šajā vecumā bērniem un jauniešiem ir iespējas iegūt velosipēdista (12 gadi) un mopēdista (14 gadi) tiesības, kas vienlaikus arī prasa papildzināšanas, prasmes un iemaņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!