Foto: Saeimas administrācija

Laika posmā no 6. aprīļa līdz 31. augustam pie administratīvās atbildības saukti astoņi deputāti, izriet no dokumenta, kas ceturtdien tiks skatīts Saeimas plenārsēdē.

Šī gada 31. jūlijā Aigars Bikše (AP) tika sodīts par dalību ceļu satiksmē ar transporta līdzekli, kuram noteiktajā termiņā nebija veikta valsts tehniskā apskate.

Savukārt Mārtiņš Bondars (AP) 30. jūnijā tika pie diviem sodiem. Pirmais sods tika piemērots, jo viņš brauca, nesagaidot luksoforā iedegtu zaļās bultas signālu, bet otrais, jo viņš uzbrauca uz dzelzceļa pārbrauktuves, kamēr luksoforā dega aizlieguma signāls.

Turpretim Janīna Jalinska (ZZS) 5. maijā nonāca Ceļu policijas uzmanības loka, jo nedeva ceļu transportlīdzekļa vadītājam, kuram bija priekšroka.

Toties Ralfs Nemiro ("Neatkarīgie") sodīts par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu no 21 kilometra stundā līdz 30 kilometriem stundā apdzīvota vietā.

Ieva Krapāne ("Neatkarīgie") sodīta, jo jau 2020. gada 4. novembrī Maksātnespējas kontroles dienestā (MKD) tika pieņemts lēmums viņai piemērot sodu par maksātnespējas procesa vai tiesiskās aizsardzības procesa noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi kādā no šiem procesiem iesaistīta persona. Lēmums par sodīšanu stājies spēkā šī gada 20. maija.

Linda Medne (JKP) ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lēmumu sodīta par neatļautu amatu apvienošanu. Par šādu pašu pārkāpumu viņai sodu piemērojis arī Valsts ieņēmumu dienests (VID), proti, viņa sodīta par nepatiesu ziņu norādīšanu valsts amatpersonas deklarācijā attiecībā uz valsts amatpersonas mantu, darījumiem, finanšu instrumentiem, parādsaistībām, aizdevumiem, skaidrās un bezskaidrās naudas uzkrājumiem vai citiem ienākumiem, kas pārsniedz 20 minimālās mēnešalgas, vai par valsts amatpersonas deklarācijas neiesniegšanu pēc tās valsts institūcijas brīdinājuma, kura ir tiesīga pieprasīt šādas deklarācijas iesniegšanu.

Par šādu pašu pārkāpumu VID sodījis arī Andri Skridi (AP).

Pie frakcijām nepiederošais Ēriks Pucens sodīts par Ieroču likuma 98. panta trešās daļas pārkāpumu. Proti, Pucens sodīts par šaujamieroča, salūtieroča (akustiskā ieroča), lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, šaujamieroča maināmās būtiskās sastāvdaļas, šāviena trokšņa slāpētāja (klusinātāja) vai šaujamieroča vai salūtieroča (akustiskā ieroča) munīcijas vai munīcijas sastāvdaļas aprites noteikumu pārkāpšanu, ko izdarījusi persona, kurai ir attiecīgā ieroču atļauja.

Visiem sodītajiem deputātiem piemērots naudas sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!