Foto: LETA

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) pirmdien, 23. martā, atcēla savu februārī pieņemto lēmumu par Rīgas domes vēlēšanu izsludināšanu 25. aprīlī, liecina komisijas mājaslapā pieejamā informācija.

CVK skaidro, ka šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā Saeimā 20. martā pieņemtos grozījumus Rīgas domes atlaišanas likumā, kā arī valstī izsludināto ārkārtējo stāvokli Covid-19 slimības izplatības ierobežošanai.

Saeimas 20. martā pieņemtie grozījumi paredz pārcelt vēlēšanu norisi uz šā gada 6. jūniju. Atbilstoši likumā noteiktajam CVK šīs vēlēšanas būs jāizsludina 14. aprīlī.

Vienlaikus CVK neizslēdz iespējamību, ka Rīgas domes vēlēšanu dienu var nākties vēlreiz pārcelt, ja situācija ar Covid-19 izplatību neuzlabosies.

Komisija arī atgādina, ka pirms ārkārtējās situācijas izsludināšanas Administratīvā rajona tiesa ar 13. marta spriedumu noteica, ka Rīgas domes vēlēšanām jānotiek 2. maijā.

"Delfi" jau ziņoja, ka par priekšvēlēšanu izdevumiem netiks uzskatīti tie izdevumi, kas politiskajām organizācijām (partijām) radušies laika posmā no šī gada 25. februāra līdz 13. aprīlim.

Par šo periodu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) nebūs jāiesniedz vēlēšanu ieņēmumu un izdevumu deklarācija, un tos neiekļaus priekšvēlēšanu izdevumu apmērā.

Tāpat vēstīts, ka likums par Rīgas domes atlaišanu stājās spēkā 25. februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!