Valdība otrdien nolēma piešķirt Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK) 573 898 latus, kas nepieciešami, lai nodrošinātu parakstu vākšanu jautājumā par tautas tiesībām atlaist Saeimu.
No CVK tautas nobalsošanas nodrošināšanai pērn piešķirtajiem līdzekļiem netika izlietoti 193 020 lati. Šo līdzekļu atlikumu plāno novirzīt izdevumiem, kas saistīti ar parakstu vākšanu par jaunajiem grozījumiem Satversmē.

CVK papildu finansējumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem 380 878 latu apmērā plāno novirzīt darbinieku atalgojumam - vēlēšanu komisiju darbiniekiem un parakstu vācējiem Latvijā kopumā tiks izmaksāti 306 937 lati. Savukārt Valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām tiks izlietoti 73 941 lati.

Jau vēstīts, ka parakstu vākšana par grozījumiem Satversmē, kas ļautu tautai atlaist Saeimu, notiks no 12.marta līdz 10.aprīlim. Pēc tam CK organizēs vēl vienu parakstu vākšanu – par minimālās pensijas paaugstināšanu līdz iztikas minimumam, taču par finansējuma piešķiršanu šai parakstu vākšanai valdība lems vēlāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!