Foto: F64

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) piektdien, 18.jūljā, 12.Saeimas vēlēšanām reģistrēja pirmo, ceturtdien iesniegto partijas "Suverenitāte" deputātu kandidātu sarakstu, portāls "Delfi" uzzināja CVK.

Partijas "Suverenitāte" saraksts reģistrēts visos piecos Saeimas vēlēšanu apgabalos - Rīgā, Vidzemē, Latgalē, Kurzemē un Zemgalē, un tajā kopā pieteikti 43 deputātu kandidāti.

Tagad CVK kandidātu sarakstu nosūtīs pārbaudēm Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei, Iekšlietu ministrijas Informācijas centram un Totalitārisma seku dokumentēšanas centram.

Šīm iestādēm jāpārbauda, vai visi sarakstā pieteiktie deputātu kandidāti atbilst Saeimas vēlēšanu likuma prasībām un vai uz viņiem neattiecas kāds no Saeimas vēlēšanu likumā noteiktajiem kandidēšanas ierobežojumiem.

Jau vēstīts, ka "Suverenitāte", kas pazīstama ar antiglobālistiskiem uzskatiem, startēja arī šogad notikušajās Eiropas parlamenta vēlešanās, kur saraksta līderi bija Pāvels Sidorovs, Edvīns Puķe, Guntra Vīksna, Aivars Silinieks un Dainis Grabovskis. Par sarakstu nobalsoja 599 jeb 0,13% Latvijas vēlētāju.

12. Saeimas vēlēšanās partijas līderis Rīgas vēlēšanu apgabalā ir Andris Orols, Vidzemē Guntra Vīksna, Latgalē Dmitrijs Usins, Zemgalē Dainis Grabovskis, Kurzemē Normunds Vīrs.

No CVK iesniegtās priekšvēlēšanu programmas redzams, ka "Suverenitāte" iestājas par vietējā tirgus aizsardzību, nacionālās valūtas lata atjaunošanu, stratēģisku infrastruktūras objektu nacionalizāciju, bezmaksas sabiedrisko transportu, procentu barjeras atcelšanu Saeimas vēlēšanās, čekas maisu atvēršanu, algu, pabalstu un pensiju paaugstināšanu, Latvijas atrašanās Eiropas Savienībā lietderības pārskatīšanu, kā arī netradicionālu seksuālo orientāciju pārstāvju publisku aktivitāšu ierobežošanu.

"Delfi", atsaucoties uz aģentūru LETA, jau informēja, ka pirmajā dienā, kad bija iespējams iesniegt kandidātu sarakstus uz 12. Saeimas vēlēšanām, netika iesniegts neviens saraksts

Saeimas vēlēšanās kandidātu sarakstus numurēs. Kandidātu saraksti numurus iegūs izlozes kārtībā.

Saeimas vēlēšanas notiks oktobra pirmajā sestdienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!