Foto: morgueFile
Pēc pasaules līderu vienošanās par līgumu ilgtermiņa cīņai ar klimata izmaiņām katras valsts valdībai jāstiprina nacionālie rīcības plāni, portālam “Delfi” viedokli pauda Pasaules Dabas fonda direktors Jānis Rozītis.

Viņš uzsvēra, ka vienošanās kopīgā cīņā ir vēsturisks mirklis, taču, neskatoties uz panākto progresu, darbs jāturpina. “Mēs esam liecinieki brīdim, kad pasaule uzsāk ceļu atjaunojamās enerģijas virzienā. Tai pat laikā jau šobrīd mēs novērojam neatgriezeniskas klimata izmaiņas, kas ietekmē gan sugas, gan cilvēkus. Parīzes vienošanās ir nozīmīgs pagrieziena punkts. Progress ir panākts, bet darbs ne tuvu nav galā. Katras valsts valdībai jāstiprina nacionālie rīcības plāni,” sacījis Rozītis.

Tāpat fonda direktors skaidroja, ka nepieciešams panākt arī ātrāku emisiju samazināšanu, kā arī pāreju uz atjaunojamajiem energoresursiem.

Jau ziņots, ka sestdien, 12. decembrī, pasaules līderi vienojušies par līgumu, kas nosaka ceļu ilgtermiņa cīņai ar klimata izmaiņām. Līguma mērķis ir nodrošināt, lai globālā temperatūra nepaceltos vairāk par 1,5 grādiem pēc Celsija, salīdzinot ar pirms industriālo laiku. Lai to panāktu, nepieciešams īstenot virkni darbu.

Parīzes nolīgums stāsies spēkā 2020. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!