Foto: LU fotoarhīvs
Administratīvās rajona tiesas Rīgas tiesu nams pagājušajā nedēļā daļēji apmierinājis būvuzņēmuma SIA "Skonto Būve" prasību pret Latvijas Universitāti (LU) un no augstskolas piedzinis 827 720 eiro.

Šī summa ir negūtie ieņēmumi, kas izriet no iepirkuma par LU "Dabas mājas" celtniecību, lasāms portāla "Delfi" rīcībā esošajā tiesas spriedumā.

Būvuzņēmums piedalījās LU iepirkumā "Latvijas Universitātes Akadēmiskā centra Torņakalnā, Rīgā, 1. kārtas tehniskā projekta izstrāde, būvniecība un autoruzraudzība".

Viens no iepirkuma piedāvājumu vērtēšanas kritērijiem bija bija pretendentu piedāvāto tehniskā projekta sastāvā iekļauto inženiersistēmu un iekārtu regulārās apkalpošanas izmaksu apjoms gadā, kuru bija paredzēts vērtēt, pamatojoties uz finanšu piedāvājumā ietverto informāciju.

"Skonto Būve" piedāvāja krietni zemāku cenu, nekā citi pretendenti, taču norādīja, ka šī cena izveidota, piešķirot gandrīz 26 000 latu (36 994 eiro) lielu atlaidi. Taču, izvērtējot piedāvājumu, LU ņēma vērā faktisko apkopes izmaksu, nevis piedāvāto cenu un par uzvarētāju atzina citu pretendentu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!