Foto: AFP/Scanpix
Līdz Zvaigznes dienai, 6.janvārim, Latvijā saglabāsies visai silts laiks ar nokrišņiem, bet vēlāk pakāpeniski atgriezīsies sals, prognozē dabas vērotājs Vilis Bukšs.

Saskaņā ar viņa teikto pēc Zvaigznes dienas Latvijas austrumpusē būs neliels sals un sniegs, bet mēneša vidū un laikā ap 20.janvāri sals pastiprināsies - termometra stabiņš reizēm var noslīdēt līdz -22 vai pat -27 grādiem.

Janvāra beigās sals mazināsies, palielināsies vējainu un nokrišņiem bagātu dienu skaits. Atkal iespējams atkusnis visā valstī. Kopumā janvāris būs ar mērenu salu, nokrišņiem tuvu normai un atlaideņiem mēneša sākumā un beigu galā, rezumē Bukšs.

Iepriekšējā mēneša prognozē, ko dabas vērotājs publicēja 30.novembrī, bija teikts, ka decembris paies viegla sala un baltuma zīmē, mēneša beigās iespējams atkusnis, līdz Zvaigznes dienai liels aukstums netika prognozēts. Toreiz Bukšs paredzēja, ka janvāra vidū un otrajā pusē gaidāms arī 30 grādu sals un dziļš sniegs.

Saskaņā ar pašreizējo "Global Forecast System" prognozi līdz 10.janvārim Latvijā saglabāsies samērā silts laiks, kad gaisa temperatūra bieži būs virs nulles, bet turpmāk pieaugs aukstuma varbūtība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!