Foto: AP/Scanpix/LETA

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 7. oktobra plkst. 06.30 līdz 8. oktobra plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 44 izsaukumus – 16 uz ugunsgrēku dzēšanu, 22 uz glābšanas darbiem, bet seši izsaukumi bija maldinājumi, informē VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas pārstāve Agrita Vītola.

Ceturtdien plkst. 22.18 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Dagdā, kur divstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī dega dīvāns 2m2 platībā. No piedūmotā dzīvokļa tika iznests cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. No ēkas tika evakuēti 10 cilvēki. Plkst. 00.02 ugunsgrēks tika likvidēts.

Savukārt Plkst. 11.48 tika saņemts izsaukums Rīgā, kur neapdzīvotā divstāvu mājā dega dzīvoklis 30m2 platībā. Plkst. 13.47 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega skaidas koku šķirotavā, dzīvojamās mājas jumts, lapu kaudze, siena rullis, lapas un vienstāva būves jumts, piededzis ēdiens, sausā zāle, dārza nojume, dūmvads, atkritumi, sodrēji dzīvojamās mājas dūmvadā un pirts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!