Foto: LETA

Aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkos cieta divi cilvēki, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Ceturtdien pulksten 8.12 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Dagdas novadu, kur ar atklātu liesmu dega vienstāvu dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ēka deg ar atklātu liesmu un tai ir iebrucis jumts. Mēģinot nodzēst ugunsgrēku pirms VUGD ierašanās, cieta viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Pulksten 12.48 ugunsgrēks tika likvidēts un tā degšanas platība bija 100 kvadrātmetri.

Bet pulksten 11.52 VUGD saņēma izsaukumu uz Olaines novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ēkas dzīvoklī dega sadzīves mantas trīs kvadrātmetru platībā. Mēģinot nodzēst ugunsgrēku pirms VUGD ierašanās, cieta cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības vadi, elektrības līnijas balsts, kūdra, sodrēji sešu ēku dūmvados, divas vieglās automašīnas, katlu telpa, ēkas starpstāvu siltinājums, šķūnis un dzīvojamā māja.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 44 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēkiem un 16 uz glābšanas darbiem, bet 13 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!