Valsts SIA "Latvijas Radio" valdes rīcība, atjaunojot amatā programmas "Latvijas Radio 5 - Pieci.lv" direktoru Kārli Dagili, ir nihilisma paraugs, portālam "Delfi" pavēstīja Latvijas Reģionu apvienības (LRA) Saeimas frakcijas vadītājs Dainis Liepiņš.

LRA uzsver - Dagiļa pārraudzītajās radio programmās ir konstatēta vairākkārtēja rupja likuma normu pārkāpšana un piemērots 8000 eiro sods.

Līdz ar to jāvērtē Latvijas Radio valdes rīcības tiesiskums un pamatotība, jo tas esot  pretrunā ar Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes lēmumu sodīt radio par pieļautajiem pārkāpumiem.

"Šāda Latvijas Radio vadības rīcība ir ciniska un tiesiskā valstī nepieņemama. Tas ir absurdi, ka tiek fiksēts rupjš pārkāpums, tiek piemērots sods, bet programmu pārraudzītājs, kura vadībā visi šie pārkāpumi tika veikti, pēc mazas kaunināšanas klusām tiek atjaunots darbā," klāsta Liepiņš.

Viņa vērtējumā notikušais ir ņirgāšanās par likumu un Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) lēmumu.

"Tādējādi kārtējo reizi tiek demonstrēts tiesiskais nihilisms un klaja sabiedrības interešu ignorēšana. Vainīgais pārkāpējs kārtējo reizi tiek sveikā nesodīts," min Liepiņš.

Ja šai Latvijas Radio rīcībai nesekos atbilstoša NEPLP reakcija, LRA būs spiesta atkārtoti izvērtēt NEPLP locekļu spēju pildīt tiem uzticētos pienākumus, teikts paziņojumā.

Jau vēstīts, ka Latvijas Radio valde ceturtdien nolēmusi atjaunot amatā Dagili.

Dagilis uz laiku no amata tika atstādināts pēc rupjību izskanēšanas raidījumā "Pilnīgs vakars". Tā rubrikā "Pieliec punktu!" jaunieši, kuri sevi dēvē par reperiem, brīvrunas sacensībās aizrāvās ar rupjību lietošanu.

NEPLP nolēma Latvijas Radio piemērot naudas sodu 8000 eiro apmērā par rupju un nepieklājīgu izteicienu izplatīšanu raidījuma "Pilnīgs Vakars" rubrikā "Pieliec punktu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!