Latvijas vēstniece UNESCO Sandra Kalniete piektdien, 25.maijā, Viļņā tiksies ar Lietuvas ārlietu ministra vietnieku Oskaru Jusi (Oskaras Jusys), lai runātu par Latvijas dainu projekta tālāko virzību. Par to Jusis vienojies telefonsarunā ar Latvijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāru Māri Riekstiņu.
Latvijas diplomāts pastāstīja, ka Jusis viņu informējis par Lietuvas vēstnieces UNESCO balsojumu par Latvijas dainu iekļaušanu pasaules kultūras mantojuma šedevru sarakstā. No Lietuvas pārstāvja teiktā izrietot, ka Lietuvas pārstāve Ugne Karvelis abos balsojumos atbalstījusi Latvijas projektu - tā viņa ziņojusi Lietuvas ārlietu ministrijai. Tomēr nav skaidrs, vai viņa ierosinājusi projektu atlikt. Latvija vēl centīsies saņemt sēdes protokolus.

Jāatgādina, ka UNESCO piektdien atlika Latvijas dainu projekta iekļaušanu šedevru sarakstā. Masu medijos minēts, ka to ierosinājusi Lietuvas pārstāve, kura norādījusi, ka arī lietuviešiem esot latviešiem līdzīgas tautasdziesmas, tādēļ arī tās būtu jāiekļauj projektā.

Karvelis žurijai neesot nolasījusi iepriekš sagatavoto atbalsta rakstu Latvijas projektam, par ko iepriekš Latvija vienojusies ar Lietuvu, jo Latvija žūrijā netika pārstāvēta, ziņo laikraksts "Diena". UNESCO žūrija savu pamatojumu neapstiprināt dainu projekta iekļaušanu šedevru sarakstā nav pamatojusi, un nav zināms, kā kuri žurijas locekļi ir balsojuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!