Foto: LETA

Veselības inspekcija nav guvusi pierādījumus tam, ka ģimenes ārsts Juris Jakovins klātienē būtu strādājis slims, ceturtdien mikroblogošanas vietnē “Twitter” paziņojis veselības ministrs Daniels Pavļuts (A/P).

Jau vēstīts, ka šā gada janvāra vidū Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) paziņoja, ka centra epidemiologu izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina – Jakovins, kurš pacientus pieņem gan Valmierā, gan Rencēnos, ir veicis pacientu aprūpi, pats būdams ar Covid-19 saslimšanas simptomiem.

Viņa rīcību apņēmās vērtēt Veselības inspekcija (VI), bet policija sāka resorisko pārbaudi. Visi pacienti, kuri bija kontaktējušies ar šo ģimenes ārstu, tai skaitā bijuši vizītē pie ārsta no pagājušā gada 27. decembra līdz šā gada 11. janvārim, tika noteikti par tuvām kontaktpersonām un viņiem bija jādodas mājas karantīnā. Kopumā ar SPKC bija sazinājušies 168 daktera pacienti.

Valmieras pilsētā Covid-19 uzliesmojums gan pēc notikušā netika konstatēts.

Pavļuts tviterī izteicies, ka no vairāk nekā 170 Jakovina pacientiem, kuri veikuši Covid-19 testu, tas pozitīvs bijis trijiem.

Savukārt Valsts policija un SPKC esot veikušas informācijas apmaiņu, norādījis Pavļuts.

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes preses pārstāve Zane Vaskāne portālam "Delfi" sacīja, ka policijas sāktās resoriskās pārbaudes laikā netika gūti pierādījumi, ka būtu noticis noziedzīgs nodarījums, tādēļ pieņemts lēmumus par atteikšanos sākt kriminālprocesu.

Pats Jakovins video sižetā, kas publiskots sociālajā tīklā "Facebok" un kurā viņš nofilmēts savā darba kabinetā, teicis lielu paldies visiem, kuri viņu no slimnīcas "gaidījuši, sagaidījuši un palīdzējuši izveseļoties". Tagad viņš esot atkal ierindā.


Jau vēstīts, ka, atbilstoši publiski pieejamajam ar Nacionālo veselības dienestu līgumattiecībās esošo ģimenes ārstu sarakstam Jakovinam ir lielākais reģistrēto pacientu skaits Latvijā – 5645 pieaugušo un 650 bērnu. Viņa pamatdarbības teritorija ir Valmiera, kā arī Rencēnu, Bērzaines un Vaidavas pagasti, tostarp Pārgauja, Kārliena un Kaugurmuiža.

Jakovins ir arī Valmieras domes deputāts, kurā ievēlēts no Zaļo un zemnieku savienības saraksta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!