Foto: LETA

Liela daļa neizsekojamo Covid-19 inficēšanās gadījumu varētu būt saistīta ar sadzīviskiem kontaktiem, mikroblogošanas vietnē "Twitter" raksta Veselības ministrijas galvenais infektologs, profesors Uga Dumpis.

Kā uzsver speciālists, vērtējot informāciju par biežākajām inficēšanās vietām, jāsaprot, ka patlaban to iespējams apkopot tikai par izsekojamiem gadījumiem, kas ir puse no diagnosticētajiem.

"Otrai pusei inficēšanās avots nav noskaidrots, un te lielai daļai jābūt tieši sadzīviskajiem kontaktiem," viņš norāda.

Kā vēstīts, aizvadītajā nedēļā, no 2. līdz 8.novembrim, iedzīvotāji ar Covid-19 visbiežāk inficējušies mājsaimniecībās, darbā un ārstniecības iestādēs, liecina Slimību profilakses un kontroles centra apkopotā informācija.

No konkrētajā nedēļā apzinātajiem 52% jauno saslimušo, mājsaimniecībās inficējušies 37,4%, darbā - 23,4%, bet ārstniecības iestādēs 13,5%. Ja salīdzina ar nedēļu iepriekš, tad lielākās izmaiņas ir tieši ārstniecības iestādēs, jo pirms divām nedēļām šajās vietās bija inficējušies 8%.

Tāpat aizvadītajā nedēļā 8,9% inficējušies izglītības iestādēs, 6% sociālās aprūpes centros, 2,2% privātos pasākumos, 0,9% atpūtas, izklaides pasākumos, 0,5% kultūras, reliģiskos pasākumos, 0,3% ieslodzījumā, 0,2% ar interešu izglītību saistītos pasākumos un 0,2% sporta pasākumos.

Vēl 6,4% inficējušies citviet.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!