Foto: DELFI
Apmēram 100 no 455 VAS "Valsts nekustamie īpašumi"(VNĪ) ēkām ir tukšas, trešdien, 20.augustā, intervijā Latvijas Radio pastāstīja VNĪ valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Tols.

Starp šīm ēkām ir arī grausti, kuri ir bez lietošanas vērtības, pastāstīja Tols. Taču starp tukšajam ēkā ir arī tādas, kuras rezervētas valsts iestādēm, bet tās šīs mājas kādu iemeslu dēļ pašlaik neizmanto.

Zīmīgākās tukšās ēkas, kuras minēja Tols, ir Stūra māja, Iekšlietu ministrijas ēka, ēkas Aristida Briāna ielā, Kalnciema ielā, Kronvalda bulvārī.

VNĪ uzskata, ka Stūra mājas pirmajā un pagrabstāvā varētu izveidots vēstures muzejs. "Par pārējiem stāviem īstas skaidrības nav, jo tai mājai ir zināma aura. Nedomāju, ka jebkurš būtu ar mieru iet tajā iekšā," atzina Tols. Jāatgādina, ka šovasar Stūra māja tiek izmantota kā muzejs, gūstot lielu apmeklētāju atzinumu. Taču kopš Valsts policija pārvācās uz jaunu ēku, šī māja ir tukša.

Pirms ēku nodot publiskai lietošanai, to nepieciešams izpētīt. Tols domā, ka Stūra mājai izpēti varētu sākt pēc trim mēnešiem, un daļu finansējumu tam varētu piešķirt Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!