Foto: Pixabay

Jaunizveidotās Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrības "Rīgas nami" darbinieku pārstāvji atklātā vēstulē aicina izvērtēt galvaspilsētas kapitālsabiedrību apvienošanas procesu, informēja "Rīgas namu" Mārketinga un biznesa attīstības daļas vadītāja Renāta Petrova.

"Rīgas namu" darbinieku pārstāvji vērsušies Rīgas domē un Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā, aicinot izvērtēt, viņu skatījumā, iespējamu korupciju Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrību pārvaldībā.

Vēstulē paustas aizdomas par likumam neatbilstošu amatpersonu atlasi uz SIA "Rīgas Centrāltirgus" valdes locekļu amata vietām, kā arī negodprātību Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrību "Rīgas nami", "Rīgas pilsētbūvnieks", "Rīgas Centrāltirgus" un "Rīgas serviss" reorganizācijas procesos, norādot uz iespējamiem interešu konfliktiem, raksta Petrova.

Vēstules autori apsūdz Rīgas domes amatpersonas "koruptīvu shēmu atbalstīšanā" un par "tiesisko nihilismu, atļaujoties pilnībā ignorēt Latvijas likumos noteikto", kā arī "publiskas personas finanšu līdzekļu izšķērdēšanā".

"Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrību pārvaldība notiek šaura ieinteresēto personu loka interesēs", jo vadošos amatos "tiek bīdīti esošie, bijušie kolēģi, draugi un dzīvesbiedri", pausts vēstulē un izteikta cerība, ka deputāti, nekavējoties rīkosies, lai novērstu jebkādu korupcijas izpausmi Rīgas pilsētas izpildvarā un kapitālsabiedrību pārvaldībā.

Kā ziņots, Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrību "Rīgas nami", "Rīgas pilsētbūvnieks", "Rīgas Centrāltirgus" un "Rīgas serviss" 2022. gada 1. novembrī apvienotas zem viena nosaukuma - "Rīgas nami". Četru kapitālsabiedrību reorganizācijas process sākts 2021.gadā. Šāds lēmums pieņemts, lai virzītos uz pēc iespējas vienotu nekustamo īpašumu apsaimniekošanas sistēmu un pārvaldīšanas modeli, uzlabotu korporatīvo pārvaldību un padarītu efektīvāku administrācijas darbu, skaidroja domes vadība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!