Lai gan daļa Rīgas strūklaku šovasar darbojas, dažas no tām tiks saremontētas tikai nākamgad.
Pašvaldības aģentūras "Rīgas dārzi un parki" par strūklakām atbildīgā darbinieka Anda Gremzes Rīgas domes Vides komitejai sniegtā informācija liecina, ka Kronvalda parkā pie Kongresu nama strūklaka varētu sākt strādāt nākamajā sezonā - patlaban piešķirts finansējums tās remontdarbiem un tiek gatavoti dokumenti konkursa sākšanai.

Savukārt Kronvalda parkā pie Brīvostas pārvaldes strūklakai nepieciešama baseina grīdas hidroizolācija. Šos darbus plānots veikt 2008.gadā.

Viesturdārza strūklakai nepieciešams kapitālais remonts, taču tās projektēšanai finansējums šī gada budžetā nav piešķirts.

Bastejkalna kaskādes baseinu atjaunošanai patlaban piešķirts finansējums un tiek gatavoti dokumenti konkursa sākšanai. Līdz remonta sākšanai šī strūklaka tiks darbināta ikdienā, lai arī no caurajiem baseiniem noplūst ūdens.

Ziedoņdārza parka strūklakas remontdarbiem patlaban piešķirts finansējums un tiek gatavota dokumentu pakete konkursa sākšanai. Jau pavasarī tika saņemts piedāvājums no SIA "Ammo" par strūklakas remontdarbu izmaksu daļas segšanu 10 000 latu apmērā.

Pabeigti Esplanādes parka divu baseinu strūklakas remontdarbi, kuriem izpildītājs sniegs piecu gadu garantiju. Strūklaka patlaban darbojas bez defektiem, lai gan nereti iedzīvotāji pievienojot ūdenim mazgāšanas līdzekļus.

Darbojas arī operas skvēra strūklaka, kurai tehniski defekti nav konstatēti un ir spēkā remontdarbu izpildītāja garantija līdz 2008.gada sezonas sākumam.

Patlaban atjaunota konstrukcija arī Pilsētas kanālā peldošajai strūklakai pie Bastejkalna kaskādes, un tā darbojas.

Vērmaņdārzā strūklaka atjaunota maija nogalē - pēc kārtējā vandalisma akta. Savukārt Pilsētas kanālā peldošajai strūklakai pie Operas atjaunota konstrukcija un veikta elektroapgādes izbūve.

Kā ziņots, Rīgas dome šī gada budžeta grozījumos piešķīra 361 613 latus, lai prioritārā secībā remontētu strūklaku pie Rīgas Kongresu nama, Bastejkalna kaskādes strūklaku, kā arī strūklaku Ziedoņdārzā.

Vides komitejas deputāti atbalstījuši arī ieceri veidot muzikālo strūklaku Daugavā un nolēma veidot darba grupu, kuras uzdevums būs pirmsprojekta stadijā izvērtēt ierosinājuma praktiskās realizācijas iespējas. Šādu strūklaku plānots izveidot iepretim AB dambim, un to izbūvēt Rīgas domei piedāvāja SIA "Imishow International Ltd".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!