Foto: F64

Atsevišķa topošās valdības deklarācijas sadaļa izskatās pēc Ziemassvētku iepirkumu saraksta, piektdien LTV raidījumā "Tieša runa" sacīja partijas "Vienotība" valdes loceklis Kārlis Šadurskis.

Viņa ieskatā atsevišķu ieceru īstenošanai vien būtu nepieciešami "daži miljardi eiro".

Paužot personīgo viedokli, Šadurskis klāstīja, ka "Vienotībai" nav principiāli tas, lai partijas pārziņā būtu sešas ministrijas, taču principiāla ir vēlme uzņemties atbildību par Tieslietu ministriju.

Ministru prezidenta amata kandidāts Māris Kučinskis (ZZS) pauda viedokli, ka pirmdien, 25. janvārī, ar "Vienotību" varētu vienoties par sadarbību un valdības veidošanu.

Kā vienu no apstākļiem, kas ļauj viņam tā domāt, Kučinskis minēja "Vienotības" pārstāvju darbu, veidojot valdības deklarāciju.

Vienlaikus viņš atzina, ka tieslietu ministra amatu, visticamāk, saglabās Dzintars Rasnačs (NA).

Jau vēstīts, ka topošās valdības deklarācijas izveidošanu plānots pabeigt nedēļas laikā - līdz 29. janvārim.

Ar Kučinska un ZZS piedāvāto deklarācijas uzmetumu partneriem esot bijusi iespēja iepazīties kopš ceturtdienas, un plānots, ka līdz pirmdienai, 25. janvāra vakaram, "Vienotība" un Nacionālā apvienība iesūtīs savus priekšlikumus. Nākamā deklarācijas veidošanas sēde paredzēta trešdien, 27.janvārī.

Piektdien darba grupas sēdē skatīti tautsaimniecības un izglītības jautājumi, un strādāt turpina darba grupa par drošības un vairāku citu jomu jautājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!