Foto: LETA
Tiem Latvijas pilsoņiem, kas laika posmā no 2012. gada 1. aprīļa līdz 2012. gada 12. jūnijam ir noformējuši personas apliecības, paļaujoties uz to, ka ar personas apliecību varēs balsot vēlēšanās, pases tiks izsniegtas bez maksas, tas ir, nemaksājot valsts nodevu.

To otrdien, 4. februārī nolēma valdība.

Cilvēkiem, kuru rīcībā ir derīgas Latvijas pilsoņa personas apliecības, bet nav pases, līdz šā gada 1. oktobrim jāiesniedz Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP) iesniegums pases izsniegšanai. Savukārt ārvalstīs mītošajiem Latvijas pilsoņiem savus iesniegumus pases izsniegšanai ir jānogādā Latvijas pārstāvniecībā līdz šā gada 22. septembrim.

PMLP apkopotie dati liecina, ka minētajā laika posmā, proti, 2012. gada divarpus mēnešos, kad pilsoņi, iesniedzot iesniegumu par personas apliecības saņemšanu, varēja paļauties uz to, ka ar apliecību jeb tā dēvēto e-ID karti viņi varēs balsot arī Saeimas vēlēšanās, tikai personas apliecības noformējuši 1084 pilsoņi.

"Delfi" jau vēstīja, ka diskusijas par to, ko iesākt ar pilsoņiem, kuri ir izņēmuši e-ID kartes, bet nav izņēmuši pases, norit arī Saeimā. Reformu partijas deputāts Valdis Liepiņš, kurš iestājas par to, lai Saeimas vēlēšanās kā vēlētāja personību apliecinošu dokumentu varētu izmantot arī e-ID karti, aplēsis, ka Latvijā ir vairāk nekā 20 tūkstoši cilvēku, kam ir derīgas e-ID kartes, bet nav derīgas Latvijas pilsoņa pases.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!