Foto: Publicitātes foto

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pārvaldībā ir seši īpašumi, kuros patlaban atrodas Valsts ieņēmumu dienesta (VID) struktūras un kuri šovasar tiks atbrīvoti, VID pārceļoties uz jaunajām telpām Talejas ielā 1. Daļai telpu VNĪ jau ir atradis jaunus nomniekus, biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja VNĪ pārstāve Daiga Laukšteina.

"Vispirms atkārtoti tiks vērtēts ēku tehniskais stāvoklis un veikts nepieciešamo kapitālieguldījumu aprēķins. Pēc tam tiks pieņemts lēmums par piemērotāko attīstības scenāriju katrā konkrētajā gadījumā. Īpašumus, kurus VID plāno atbrīvot, VNĪ primāri piedāvā valsts institūcijām. Ja kāda no valsts iestādēm ir izteikusi vēlmi pārcelties uz kādu no tālāk minētajiem īpašumiem, VNĪ risina jautājumus ar konkrētajām iestādēm par nepieciešamo telpu platību un telpu piemērošanu to vajadzībām," skaidroja Laukšteina.

Citadeles ielā 1, Rīgā, 3792,3 kvadrātmetros atrodas VID Muitas pārvalde. Telpas tiks atbrīvotas 26.maijā. Līdz šim telpas ir piedāvātas vairākām valsts institūcijām, tostarp prokuratūrai, Tiesu namu aģentūrai, bet šīs iestādes neatzina telpas par sev piemērotām. VNĪ vērtēs arī citu iestāžu iespēju pārcelties uz šo īpašumu no privātajā sektorā nomātām telpām. Ja neviena institūcija neizrādīs interesi, īpašums tiks piedāvāts nomai, publicējot informāciju VNĪ mājaslapā.

Krišjāņa Valdemāra ielā 1a atrodas VID Finanšu policijas pārvalde, kas aizņem 2311,5 kvadrātmetrus. Telpas tiks atbrīvotas līdz 22.jūlijam. Īpašumam ir nepieciešami kapitālie ieguldījumi, norādīja Laukšteina. Veicot tehnisko izpēti, tiks aprēķināts to apmērs un vērtēta tālāka rīcība.

Mazajā Nometņu ielā 39 atrodas VID Rīgas Pārdaugavas klientu apkalpošanas centrs. 2215,1 kvadrātmetra plašās telpas tiks atbrīvotas līdz 30.jūlijam. Īpašums ir rezervēts Tiesu administrācijai, Zemgales priekšpilsētas tiesas vajadzībām.

Eksporta ielā 6 atrodas VID Muitas pārvalde un Muitas kriminālpārvalde, kuras aizņem 2663,4 kvadrātmetrus. Telpas tiks atbrīvotas līdz 15.jūlijam. Līgums ar VID par telpu nomu šajā īpašumā ir pagarināts līdz 31.decembrim. Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) jau 2013.gada oktobrī ir izteicis vēlmi pēc telpu atbrīvošanas, nomāt papildu telpas (IUB patlaban nomā arī citas telpas minētajā ēkā). IUB ir piedāvātas 3.stāva telpas, ko patlaban izmanto VID. Daļu no telpām (pagraba stāvā ar kopējo platību 790,70 kvadrātmetri) VID turpinās lietot arī pēc 2014.gada 31.decembra arhīva vajadzībām. Pārējās telpas tiks piedāvātas nomai.

Lomonosova ielā 9 atrodas VID Rīgas Latgales priekšpilsētas klientu apkalpošanas centrs, aizņemot 2857,9 kvadrātmetrus. Telpas tiks atbrīvotas līdz 10.jūlijam. Telpas tika piedāvātas prokuratūrai, bet prokuratūra neatzina šīs telpas par sev piemērotām. Telpas tiks piedāvātas iznomāšanai, norādīja Laukšteina.

Smilšu ielā 1, kur atrodas VID Informātikas pārvalde, Informācijas sistēmu drošības pārvaldības daļa, Nodokļu pārvalde, Stratēģiskās vadības lietu un sabiedrisko attiecību pārvalde un Slepenības režīma nodrošināšanas daļa, VID aizņem 4944,53 kvadrātmetrus. Telpas tiks atbrīvotas līdz 8.jūlijam. Uz daļu no telpām, ko atbrīvos VID, ir pieteikusies Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (platība tiek precizēta), pārējās telpās plānota Finanšu ministrijas un Valsts kases darbinieku pārvietošana ēkas renovācijas gadījumā.

Pirmdien, 19.maijā, VID sāks darbinieku un struktūrvienību pārcelšanu uz jauno VID administratīvo ēku Talejas ielā 1, informē VID. Pirmā uz jauno ēku pārcelsies VID Muitas pārvalde no 11.novembra krastmalas, kā arī Akcīzes preču pārvalde, Lielo nodokļu maksātāju apkalpošanas centrs, Nodrošinājuma pārvalde un Personālvadības pārvalde no Jeruzalemes ielas.

Jau ziņots, ka 17.aprīlī jaunais VID administratīvo ēku komplekss Rīgā, Talejas ielā 1, pieņemts ekspluatācijā. Jaunajā administratīvo ēku kompleksā Talejas ielā 1 strādās vairāk nekā 2500 darbinieku no visām - patlaban 14 dažādās adresēs Rīgā esošām - VID struktūrvienībām, kā arī atradīsies plašs un ērts klientu apkalpošanas centrs.

Ēku kompleksa projekta īstenotājs ir SIA "Biroju centrs Ezerparks", projekta autors - arhitektu birojs "Sarma&Norde Arhitekti", būvdarbu ģenerāluzņēmējs - SIA "Re&Re" un projekta finansētājs - banka "Nordea". Tā būvniecība izmaksājusi aptuveni 55 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!