Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vadītājs Juris Dalbiņš (TP) Rīgas Ziemeļvalstu ģimnāzijas 6.klasē notikušo salīdzina ar šakāļu uzvedību, ko veicinājusi visatļautība interneta medijos. Dalbiņš komisijā sola sākt darbu pie likumu grozījumiem, kas noteiktu interneta mediju un lietotāju atbildību par tajos notiekošo, pieļaujot iespēju ierobežot patlaban esošo vārda brīvību interneta medijos.
Dalbiņš intervijā laikrakstam "Latvijas Avīze" norāda, ka "būs jāliek galvas kopā, lai izdomātu, ko darīt, kādu atbildību prasīt no interneta mediju turētājiem. Gadījums ģimnāzijā ir gadījums ar bērniem. Tiklab šāda attiecību kārtošana internetā ir arī pieaugušo un pat politikas bizness. Ja kādā reģionā kādai personai vajag radīt neciešamus apstākļus, ir vieglāk par vieglu "iedarbināt" internetu."

"Analizēsim, kāds viedoklis pašreiz sabiedrībā ņem virsroku. Vai tiešām tie, kas uzskata, ka internetā bezatbildīgi var darīt visu, kas ienāk prātā. Man liekas, ka ne. Man liekas, ka ir jābūt gatavam uzņemties atbildību par to, ko esi teicis. Vārdi, kā zināt, mēdz ievainot asāk par zobenu. Vaļā palaists vārds nav atgriežams kā putns būrī. Par vārdu ir jāatbild," pauda Dalbiņš.

Viņš sola, izstrādājot likuma grozījumus, pieaicināt par informācijas apriti atbildīgo iestāžu pārstāvjus, jauno mediju īpašniekus un redaktorus, preses darbiniekus, Izglītības un Tieslietu ministrijas ierēdņus. "Visiem jāliek galvas kopā, ko šajā jomā darīt," sacīja Dalbiņš.

Jau vēstīts, ka plašu rezonansi sabiedrībā izraisīja notikumi Rīgas Ziemeļvalstu ģimnāzijā. Tur vairāki 6.klases skolnieki interneta portālā draugiem.lv apmēram nedēļu ņirgājās par savu klasesbiedreni, meitene emocionāli tikusi pazemota arī skolā. Pēc notikušā meitene pametusi Rīgas skolu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!