Lai gan Tautas partija pameta Valda Dombrovska (JL) valdību, TP pārstāvis kultūras ministrs Ints Dālderis nolēma no partijas izstāties un turpināt darbu ministra amatā, piektdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" atzina ministrs.

Viņu par iespējām turpināt darbu ceturtdien uzrunājis premjers, un Dālderis piekritis turpināt darbu.

Viņš skaidroja, ka, neskatoties uz milzīgu budžeta samazinājumu, kultūras nozari "izdevās noturēt", iestādes nav slēgtas un darbs turpinās. "Nebūtu pareizi atstāt šo nozari," sacīja ministrs.

Dālderis skaidroja, ka paliks valdībā kā bezpartejisks ministrs, un iesniegumu par izstāšanos no TP viņš jau ir iesniedzis.

Par savu lēmumu viņš nav konsultējies ar TP, bet gan ar nozares cilvēkiem, kas arī aicināja viņu palikt ministra amatā. "Nevaru pievilt cilvēkus savā nozarē," pauda ministrs.

Premjers apsveica Dāldera izvēli un pauda atzinību par viņa rīcību.

Dālderis Tautas partijā iestājies pērnā gada pavasarī, kad TP bezpartejisko Latvijas Nacionālā Simfoniskā orķestra direktoru izvirzīja kultūras ministra amatam.

Jau ziņots, ka pēc TP aiziešanas no valdības koalīcijā palikušās partijas ceturtdien nolēma sākt konsultācijas ar opozīcijas partijām par valstij svarīgu lēmumu pieņemšanu un aicināt opozīcijā esošo partiju LPP/LC koalīcijā. LPP/LC pārstāvji gan iepriekš šādu iespēju vērtēja atturīgi, bet oficiāli partija par to lems pirmdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!