Foto: LETA

Ēkā Rīgā, Melnsila ielā 2, notikušā sprādziena dēļ, kā rezultātā nams ir daļēji sagruvis, šodien ir slēgta sabiedriskā transporta kustība Melnsila ielā posmā no Kapseļu ielas līdz Nometņu ielai, informēja SIA "Rīgas satiksme" Klientu apkalpošanas un komunikācijas daļas vadītājs Viktors Zaķis.

4., 21., 38., 39., 46., 56. maršruta autobusi virzienā no Imantas un 5. maršruta trolejbuss virzienā no Stradiņa slimnīcas kursēs pa Melnsila-Kalnciema-Slokas-Nometņu ielām. Tiek izlaista pieturvieta "Ļermontova iela".

4., 21., 38., 39. maršruta autobusi virzienā uz Imantu pa Bāriņu-Mazā Nometņu-Margrietas-Kapseļu-Melnsila ielām.

46., 56. maršruta autobusi virzienā uz Imantu un 5. maršruta trolejbusi virzienā uz Daugavas stadionu kursēs pa Mārupes-Mazā Nometņu-Margrietas-Kapseļu ielām. Tiek izlaistas pieturvietas "Āgenskalna tirgus" un "Ļermontova iela".

"Delfi" jau vēstīja, ka naktī uz ceturtdienu pēc sprādziena izcēlās ugunsgrēks trīsstāvu dzīvojamā mājā Rīgā, Melnsila ielā 2. Ugunsdzēsēji izsaukumu uz notikuma vietu saņēma plkst.1.22, bet plkst.3.40 degšanu izdevās lokalizēt.

Ierodoties pussagruvušajā ēkā Melnsila ielas un Ļermontova ielas stūrī, ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg daļēji nobrukušā nama otrais un trešais stāvs un jumta konstrukcijas. Tika sākta konstrukciju pārbaude un dzēšanas darbi. Uz vietas strādāja 40 ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot 11 specializētos transportlīdzekļus.

Cilvēki pussagruvušajā ēkā tika meklēti, periodiski organizējot klusuma brīžus, lai varētu sadzirdēt, ja zem drupām palikušie sauc pēc palīdzības. Tieši šādā veidā vienu cilvēku drupās izdevās atrast. Kopumā nelaimē ir cietuši seši cilvēki, viens gājis bojā, bet piecas personas no ēkas evakuētas.

Policija par notikušo ir sākusi kriminālprocesu. VUGD sākotnēji pieļauj, ka sprādzienu izraisījusi gāzes noplūde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!