Foto: LETA
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) piedāvā daļu no Inčukalna gudrona dīķu projekta izmaksām pārnest uz jauno Eiropas Savienības (ES) fondu plānošanas periodu.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK) pastāstīja, ka vakar VARAM un Finanšu ministrijas pārstāvji bijuši uz tikšanos ar Eiropas Komisijas pārstāvjiem, lai konsultētos par izmaiņām projekta īstenošanā.

VARAM piedāvājums ir darbus turpināt, izmantojot jaunā ES fondu plānošanas perioda līdzekļus. Tas nozīmē, ka šoruden dīķi tiks iekonservēti un darbu turpināšanai finansējums tiks rasts no jaunajiem līdzekļiem. Tuvākajā laikā VARAM plāno iesniegt valdībā ziņojumu ar risinājumiem, kā arī līdz 30. septembrim priekšlikumi ir jāiesniedz Eiropas Komisijā.

Pagaidām gan vēl par konkrētām summām, kādas plānots apgūt, nav runāts.

Gerhards uzsvēra, ka tiks darīts viss, lai pēc iespējas vairāk varētu apgūt ES līdzekļus. Viņš arī ir gandarīts, ka šo jautājumu izprot Eiropas Komisija.

Jau ziņots, ka, rodoties nesaskaņām starp Valsts vides dienestu (VVD) un iepriekšējo darba izpildītāju SIA "Skonto būve", tika apdraudēta Inčukalna gudrona dīķu sanācijas projekta īstenošana. Uzņēmums paziņoja, ka par esošajiem līdzekļiem darbu pabeigt nav iespējams, savukārt VVD atteicās piešķirt papildu līdzekļus. Tā vietā VVD lauza līgumu ar darbu izpildītāju un lika pamest projekta īstenošanas vietu. Tomēr uzņēmums to nav darījis.

Lai gan projektam bija jābūt pabeigtam šā gada rudenī, jaunais darbu pabeigšanas termiņš ir 2019. gads.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!