Liepājā nolemts rezervēt zemi divu Dānijas uzņēmumu projektā paredzētā ūdens atrakciju parka un atpūtas centra izbūvei pie dienvidu fortiem. Liepājas dome ceturtdien konceptuāli atbalstīja "Baltijas jūras parka" ("The Tropical waterland and holiday centre") investīciju projekta pieteikumu, ko pašvaldībā iesnieguši divi dāņu uzņēmumi - SIA "Danlat Ltd." un a/s "DFC Group Holding".
Plānotā ūdens atrakciju parka skiču projektu izstrādājis SIA "Arhitekta G. Vīksnas birojs". Celtniecību plānots uzsākt 2003. gada pirmajā pusgadā, minimālais investīciju apjoms šajā projektā plānots 18 miljoni latu. Projekta realizācijā un centra apkalpošanā paredzēts nodarbināt aptuveni 1500 vietējo iedzīvotāju.

Dome ceturtdien nolēma rezervēt uz sešiem mēnešiem pilsētai piederošo zemes gabalu ar kopējo aptuveno platību 20 hektāri projekta pieteikuma tālākās dokumentācijas izstrādei. Par zemes rezervēšanu noslēgs atsevišķu līgumu, kurā precizēs zemes rezervēšanas nosacījumus.

Deputāti nolēma arī lūgt dāņu uzņēmumiem triju mēnešu laikā pašvaldībai iesniegt šā projekta biznesa plānu un citu ar to saistītu dokumentāciju.

SIA "Danlat Ltd" prezidents Bents Iversens informējis, ka projekta mērķis ir izveidot pilna servisa atpūtas un izklaides parku, lai tā apmeklētājiem piedāvātu plašas un labiekārtotas apmešanās vietas, daudzveidīgas sporta, veselības un skaistumkopšanas iespējas, kā arī kultūras pasākumus.

"Ūdensparks, novērošanas tornis, interesanti vēsturiskie objekti, modernais sporta, veselības, skaistumkopšanas un iepirkšanās centrs piesaistīs ne tikai vietējo iedzīvotāju, bet arī visu Latvijas reģionu, kā arī ārvalstu viesu uzmanību, kas noteikti sniegs nopietnu ieguldījumu Liepājas kā tūristiem pievilcīgas pilsētas tēla veidošanā," uzskata Iversens.

Projektu paredzēts realizēt divos posmos. Pirmajā posmā iecerēts izveidot vairāk nekā simt labiekārtotu atpūtas māju, kā arī izveidot Tropu ūdensparku, kas darbotos 24 stundas diennaktī. Vēl pirmajā kārtā plānots izveidot mūsdienīgu daudzfunkcionālu centru sporta, veselības, skaistumkopšanas, ēdināšanas un iepirkšanās vajadzībām.

"Šobrīd šī teritorija ir nesakārtota, bet mūsu uzdevums ir to sakārtot, saglabājot un saudzējot šejienes dabas pievilcību un unikalitāti. Mūsu projekts nav domāts kā ekskluzīva bagātu cilvēku izklaides vieta, bet gan kā ikvienam Liepājas un Latvijas iedzīvotājam pieejama atpūtas iespēja," skaidro Iversens.

Projekta otrajā posmā paredzēts izbūvēt vēl atpūtas mājiņas, kā arī veidot vēl citas aktīvas atpūtas iespējas.

"Mēs vēlamies izveidot modernu atpūtas centru, kur labprāt pulcējas vietējie iedzīvotāji ar ģimenēm, kā arī nodrošinātu iespēju interesanti pavadīt brīvo laiku ārvalstu tūristiem. Interese par Latviju un Liepāju Skandināvijas valstīs pieaug, tādēļ jādomā par iespēju šos cilvēkus piesaistīt. To var panākt, attīstot tūrisma infrastruktūru, un šajā jomā mums ir nopietna pieredze, tādēļ šādu projektu esam gatavi realizēt," atzinis a/s "DFC Group Holding" izpilddirektors Flemmings Tomsens.

Tomsens informēja, ka jau patlaban izdevies panākt konceptuālu vienošanos ar potenciālajiem investoriem Latvijā un ārvalstīs par atbalstu šim projektam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!