Foto: LETA

Eiropas Savienības (ES) Padomes prezidējošajai valstij ir jāveic milzīgs darbs, pirmdien kopīgā preses konferencē ar ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (RP) atzina Dānijas ārlietu ministrs Villi Sevndāls.

"Tas bija ļoti interesants periods manā dzīvē un es nekad nebiju bijis tik aizņemts," sacīja Dānijas ārlietu ministrs.

Kā būtiskākās lietas, gatavojoties prezidentūrai ES Padomē, Sevndāls minēja nepieciešamību definēt jautājumus, ar kuriem tiks strādāts, kā arī apzināt atbalstītāju loku, lai gūtu panākumus. Tāpat ES prezidējošai valstij ir būtisks citu dalībvalstu atbalsts, kā arī sadarbība ar trešo valstu ārlietu dienestiem.

Dānijas un Latvijas ārlietu ministru tikšanās laikā panākta vienošanās, ka Dānijas Ārlietu ministrija un citas valsts institūcijas palīdzēs Latvijai ar padomu, gatavojot prezidentūru ES Padomē.

Rinkēvičs izteica komplimentu Dānijai par labi novadīto prezidentūru, ņemot vērā arī sarežģīto laiku, kurā tā noritēja. Pēc viņa teiktā, prezidentūras laikā Latvijai būs būtiski darba kārtībā izvirzīt tādus jautājumus, kuri ir svarīgi gan ES, gan Latvijai.

Latvijas ārlietu ministrs norādīja, ka prezidentūra ES lielā mērā ir pienākums, kas izriet no Latvijas dalības ES, bet to iespējams izmantot arī Latvijas interešu īstenošanai. Turklāt cilvēki, kuri Latvijā strādā un vēl strādās ar prezidentūras jautājumiem, iegūs lielisku pieredzi, kuru arī turpmāk varēs izmantot Latvijas interešu nodrošināšanai.

Dānija bija ES prezidējošā valsts 2012.gada pirmajā pusē un tās prezidentūra tiek vērtēta kā labi sagatavota un profesionāli novadīta. Latvija gatavojas būt par ES Padomes prezidējošo valsti 2015.gada pirmajā pusē.

Kā ziņots, pirmdien vizītē Latvijā ieradies Dānijas ārlietu ministrs Sevndāls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!