Process, kas noveda pie premjera Andra Šķēles demisijas un ilgajām diskusijām, veidojot jauno valdību, skaidri liecina, ka pārliecinošais valdošās koalīcijas vairākums Latvijā ātri var sarukt.
Tā raksta Dānijas laikraksts "Politiken", kas veltījis rakstu Latvijas valdības izveidei.

Laikraksts uzskata, ka politiskajiem strīdiem, kas pēdējā pusgada laikā ir bremzējuši tirdzniecības flotes un energoapgādes uzņēmuma privatizāciju, pamatā ir ne tik daudz ideoloģiskās nesaskaņas starp koalīcijas partijām, cik partiju vadītāju atšķirīgās privātekonomiskās intereses privatizācijas procesā.

Nesaskaņas Latvijas politikā "dziļi sakņojas" privatizācijā, uzsver dāņu medijs.

Pēc avīzes ziņotā, eksperti Rīgā neparedz jaunajai valdībai labākas izredzes kā iepriekšējai, kas noturējās deviņus mēnešus.

Interesanti "Politiken" atspoguļojis valdības apstiprināšanu.

"Trim nedēļām bija jāpaiet intensīvās sarunās, lai tā pati koalīcija, kas veidoja Latvijas demisionējošo valdību, varētu iesniegt balsojumam Saeimā jaunā Ministru kabineta sarakstu. Tas tika apstiprināts ar 69 balsīm par un 24 pret, taču bija problēmas sapulcināt nepieciešamo parlamentāriešu skaitu. Saeimas deputāti sekoja pa TV hokeja mačam starp Latviju un Krieviju. Latvija uzvarēja un ap pusnakti izdevās sapulcināt parlamentāriešus balsojumam," raksta avīze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!