Labklājības ministrija (LM) izstrādājusi jaunus noteikumus darbas aizsardzībā, kuros iekļautas konkrētas mikroklimata un apgaismojuma normas, portālu "Delfi" informēja ministrijā.
Atbilstoši jaunajiem noteikumiem, darba telpās ir jānodrošina atbilstošs mikroklimats, ņemot vērā veicamā darba raksturu un nodarbināto fizisko slodzi. Noteikumos noteikts, kāda ir ieteicamā temperatūra, gaisa mitrums darba vietās siltajā un aukstajā gada periodā atkarībā no darba rakstura un fiziskās slodzes, ko veic nodarbinātais.

Tāpat noteikumos definētas apgaismojuma līmeņu normas, kas būtu optimālas gan darba vietās telpās, gan arī ārpus tām, piemēram, apgaismojuma prasības birojos, slimnīcās, lidostās, frizētavās.

Visbeidzot, dokumentā ir norādīts pieļaujamais laiks, strādājot ārā aukstā laikā. Tas nozīmē, ka darba devējam būs jāseko līdzi laikam, ko darbinieks pavada, strādājot ārā, apstākļos, kad gaisa temperatūra noslīdējusi zem nulles. Šādos gadījumos darba devējam būs jārūpējas par atbilstošiem individuālajiem aizsardzības līdzekļiem un pārtraukumiem darba laikā, lai darbinieks varētu sasildīties.

Jaunie noteikumi ceturtdien tika apstiprināti valdības sēdē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!