No 2012.gada darba vides iekšējo uzraudzību un riska novērtēšanu uzņēmumos, kas nodarbojas ar bīstamiem komercdarbības veidiem, strādāt varēs veikt tikai tie darba aizsardzības speciālisti, kuri ir ieguvuši augstāko izglītību darba aizsardzībā, paredz ceturtdien Valsts sekretāru sanāksmē izsludinātie grozījumi noteikumos.
Kā informē Labklājības ministrijā, līdz 2012.gadam darba aizsardzības speciālista pienākumus šajos uzņēmumos vēl varēs pildīt speciālisti, kas ir ieguvuši pamatlīmeņa izglītību darba aizsardzībā un augstāko izglītību dabaszinātnēs, inženierzinātnēs, veselības aizsardzības jomā vai tiesību zinātnēs un kuriem ir vismaz piecu gadu pieredze attiecīgajā profesijā vai darba aizsardzībā.

Līdz šim pārejas periods šo prasību ievērošanai bija noteikts līdz 2009.gadam. Tomēr iespēja iegūt 1.līmeņa augstāko profesionālo izglītību ir tikai no 2007.gada, tādejādi līdz 2009.gada 1.janvārim būs nepietiekams skaits speciālistu ar augstāko izglītību darba aizsardzības jomā, kas varētu strādāt bīstamajās nozarēs.

Pārejas posms līdz 2012.gadam dos laiku darba aizsardzības speciālistu ar augstāko izglītību sagatavošanai, tādējādi ļaujot pagaidām strādāt pieredzējušiem speciālistiem ar pamatlīmeņa izglītību darba aizsardzībā, norāda ministrijā.

 

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!