Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) aicina pirms jaunu oficiālo svētku dienu noteikšanas izvērtēt, kā papildu brīvdienas ietekmēs valsts ekonomisko attīstību.
LDDK aicina valdību pirms lēmumu pieņemšanas konsultēties ar nozares pārstāvjiem, jo jaunu oficiālu svētku dienu noteikšana ietekmēs valsts ekonomisko attīstību un tās makroekonomikas radītājus. LDDK ģenerāldirektore Elīna Egle atgādina, ka patlaban Latvija pēc makroekonomikas rādītājiem ieņem pēdējo vietu ES valstu vidū. Egle uzsver, ka ir izveidota speciāla Ministru kabineta darba grupa, lai valsts institūciju pārstāvji kopīgi ar sociālā dialoga partneriem - LDDK, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienību un Latvijas Universitātes pārstāvjiem lemtu par grozījumiem likumā "Par svētku un atceres dienām", izvērtējot to nepieciešamību no kultūras, sociālā un ekonomiskā aspekta.

Kā ziņots, Saeima komisijām nodeva apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK sagatavos likuma "Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām" grozījumus, kas paredz par oficiālu valsts svētku dienu noteikt 24.decembri. Saeima noraidīja priekšlikumu, kas paredzēja arī pareizticīgo un vecticībnieku Ziemassvētkus 7.janvārī noteikt par oficiāli svinamiem valsts svētkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!