Valdība otrdien izveidoja īpašu komisiju, kura nedēļas laikā izlems jautājumu par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja Aleskeja Loskutova atbilstību ieņemamajam amatam.
Premjers Aigars Kalvītus žurnālistus informēja, ka komisijā ietilpst Tieslietu, Iekšlietu un Aizsardzības ministriju pārstāvji, kā arī Saeimas Nacionālās Drošības un Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas pārstāvji. Komisiju vadīs ģenerālprokurors Jānis Maizītis.

Lūdzot komentēt Loskutova izteikumus, ka viņa atstādināšana no amata saistīta ar Tautas partijas ierindas biedra Andra Šķēles un smagos noziegumos apsūdzētā Ventspils mēra Aivara Lemberga interesēm, Kalvītis atbildēja: "Es nevaru komentēt Loskutova izteikumus, varu tikai pateikt to, ka atklātie pārkāpumi ir ļoti nopietni."

Jau vēstīts, ka premjers pirmdien atstādināja Loskutovu no amata uz izmeklēšanas laiku pēc Valsts kontroles revīzijas atklātajiem pārkāpumiem operatīvajai darbībai paredzēto līdzekļu uzskaitē un izlietošanā 2006.gadā. Valsts kontroliere Inguna Sudraba gan atzinusi, ka līdzīgā situācijā - par tādiem pašiem pārkāpumiem pašas pakļautajā iestādē vainīgo personu nesodītu ar atstādināšanu no amata, kā to izdarījis premjers Kalvītis.

Savukārt Loskutovs atstādināšanu saista ar Šķēles un Lemberga interesēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!