Foto: LETA

Valsts darba inspekcija (VDI) vēl izmeklē traģisko negadījumu, kad jūnija sākumā sūkņu stacijā Jelgavā gāja bojā jauns vīrietis, uzņēmuma SIA "Norma-S" darbinieks, informēja VDI pārstāve Linda Matisāne.

Viņa skaidroja, ka iestāde vēl nevar pabeigt nelaimes gadījuma izmeklēšanu, jo nav saņemtas lietā nozīmētās ekspertīzes slēdziens. Tāpēc VDI nevar arī sniegt plašākus komentārus par negadījumu.

Matisāne arī atteicās prognozēt, kad varētu būt zināms ekspertīzes slēdziens, jo tās laikā var atklāties papildus jautājumi.

Uzņēmuma "Norma-S" valdes loceklis un līdzīpašnieks Oskars Suveizda, līdzīgi kā SIA "Jelgavas ūdens", kura sūkņu stacijā noticis negadījums, aģentūrai LETA pauda, ka uzņēmuma strādniekam negadījuma vietā nevajadzēja atrasties. Pēc viņa teiktā, "Norma-S" netālu no sūkņu stacijas veikusi citus darbus, bet kāds "Jelgavas ūdens" darbinieks paaicināja nu jau bojāgājušo palīgā, kam vīrietis piekritis.

"Labu gribēdams, viņš piekrita. Viņam bija pieredze, taču nebija aprīkojuma," stāstīja Suveizda.

Viņš apgalvoja, ka "Norma-S" bojāgājušā darbinieka ģimenei palīdzējusi materiāli. Tāpat darbinieki ir apdrošināti pret nelaimes gadījumiem darba vietā.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu būvnieka "Norma-S" apgrozījums pērn bijis 10,028 miljoni eiro, bet peļņa 2,812 miljoni eiro. Uzņēmums pieder Suveizdam un Andrejam Lozem.

Jau vēstīts, ka jūnija sākumā "Jelgavas ūdens" sūkņu stacijā Jelgavā noticis negadījums, kurā cieta divi vīrieši, un viens no viņiem tika ievietots medicīniskās iestādes intensīvās terapijas nodaļā, taču vēlāk miris.

VDI pārstāvis Andris Saulītis apstiprināja, ka viens no iesaistītajiem pārstāv "Jelgavas ūdeni", bet otrs esot kāds komersants no Rīgas. Smagāk cietušais, nu jau dzīvību zaudējušais, ir dzimis 1981. gadā, otrais vīrietis - 1970. gadā.

"Jelgavas ūdens" prokūriste Indra Bērziņa aģentūrai LETA apstiprināja, ka negadījums noticis uzņēmuma sūkņu stacijā, taču tas neesot saistīts ar uzņēmuma pasūtījumiem vai dotajiem uzdevumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!