Foto: Europa.eu
Eiropas Darba dienas pasākums, kas šodien notiek Briselē un kura mērķis ir pulcināt darba meklētājus un darba devējus, ir ļoti plaši apmeklēts, novēroja aģentūra LETA.

Pasākumu apmeklē vairāki tūkstoši cilvēku, un darba meklētāji pie Eiropas nodarbinātības dienestu tīkla (EURES) konsultantiem var uzzināt vairāk par iespējām dzīvot un strādāt Eiropas Savienības (ES) valstīs, kā arī saņemt informāciju tiešsaistē. Tāpat pasākumā ir pārstāvēti dažādi uzņēmumi un organizācijas, kā arī kā arī notiek arī vairākas konferences.

EURES konsultante Ilze Luīze Gornika pastāstīja, ka interese par darba iespējām Latvijā ir liela, divu stundu laikā pie viņas bija vērsušies 27 cilvēki, cilvēki uzdod jautājumus arī tiešsaistē. Salīdzinājumā ar citiem gadiem interese par darbu Latvijā esot palielinājusies, uzskata EURES pārstāve.

Par darbu Latvijā interesējušies arī vairāki latvieši, kuri patlaban dzīvo ārzemēs, piemēram, viena sieviete bija ieradusies uz šo pasākumu no Īrijas, sacīja Gornika. Šie cilvēki gribētu atgriezties Latvijā, ja spētu atrast piemērotu darbu ar atalgojumu līdzvērtīgu tam, kas tiek saņemts ārzemēs.

Pasākuma informatīvajā materiālā norādīts, ka Latvijā tiek piedāvātas vakances pavāriem, kravas automašīnu vadītājiem, pārdevējiem, palīgstrādniekiem, šuvējiem u.c. Gornika norādīja, ka starptautiskie uzņēmumi, kuri dibinājuši filiāles Latvijā, meklē cilvēkus ar valodas zināšanām.

Savukārt no Igaunijas šajā pasākumā bija gan EURES pārstāvji, gan arī uzņēmuma "Skype" pārstāvji. EURES pārstāve no Igaunijas Jeļena Poleščuka sacīja, ka šīs pasākums norit ļoti veiksmīgi, un daudzi cilvēki interesējas par darbu "Skype" un arī Igaunijā kopumā. Populārākas vakances esot informācijas tehnoloģiju sektorā, tāpat darba meklētāji vaicājuši par darbu biologiem, iespējām veikt zinātniskus pētījumus, par darbu interesējas arī valodu skolotāji. Arī Latvijas pārstāve sacīja, ka darbu esot meklējuši daudzi skolotāji.

Kopumā šodien pasākumu apmeklē augsti kvalificēti darba meklētāji, sacīja EURES pārstāve no Igaunijas. Arī uzņēmuma "Skype" pārstāvji sacīja, ka par darbu šajā uzņēmumā interesējušies daudzi kvalificēti darbinieki, kura prasmes atbilst prasībām.

Darba meklētājiem pasākumā un tiešsaistē tiek piedāvātas vairāk nekā 2000 darbavietu dažādās valstīs.

Šī gada Darba dienā uzmanība tiks pievērsta izaugsmes sektoriem, uz kuriem iepriekš norādīja Eiropas Komisija: "zaļā" ekonomika, veselības aprūpe un digitālā ekonomika.

Pērn Darba diena Briselē piesaistīja aptuveni 10 000 darba meklētāju. Darba devējiem tika iesniegti aptuveni 6000 CV un, lai vienotos par otru interviju, sazinājās ar aptuveni 700 apmeklētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!