Foto: Shutterstock
Darbam Ekonomisko lietu tiesā ir pieteikušies 183 pretendenti, informēja Tiesu administrācijas pārstāve Ināra Makārova.

Piektdien, 30. oktobrī, noslēdzās konkurss uz 21 amata vietu darbam Ekonomisko lietu tiesā.

Vislielākā interese ir par tiesneša palīga un tiesas sēžu sekretāra amata vietām. Uz tiesneša palīga amata vietu pieteikušies 53 pretendenti, uz tiesas sēžu sekretāra amata vietu – 52 pretendenti. Jaunizveidotajā tiesā nepieciešami deviņi tiesneša palīgi un septiņi tiesas sēžu sekretāri.

Uz vienu priekšsēdētāja palīga amata vietu pieteikušies 16 pretendenti, savukārt uz vienu kancelejas vadītāja vietu 24 pretendenti.

Liela interese ir par tiesas sekretāra amatu. Uz vienu vietu pieteicies 31 pretendents, bet uz divām amata vietām priekšsēdētāja palīgam pētnieciski analītiskajos jautājumos pieteikušies septiņi pretendenti, atzīmēja Makārova.

Jau ziņots, ka specializētā tiesa atradīsies Rīgā, un tās darbības teritorija aptvers visu Latvijas teritoriju. Lai nodrošinātu efektīvu un operatīvu tiesas procesu, tiesa būs aprīkota ar atbilstošu materiāltehnisko nodrošinājumu, tostarp tiesā tiks uzstādītas trīs stacionārās un viena pārvietojamā videokonferenču iekārta.

Iepriekš Tieslietu ministrijā uzsvēra, ka, optimizējot pieejamos resursus, specializētā tiesa tiek veidota esošajā budžetā un nepalielinot tiesnešu skaitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!