Foto: Saeimas administrācija
"Saskaņas centra" (SC) frakcija Saeimas Nacionālās drošības komisijā (NDK) pielaidi darbam ar valsts noslēpumu neieguvušā Andreja Elksniņa vietā virza deputātu Valēriju Agešinu, viņš apstiprināja portālam "Delfi".

Agešins pastāstīja – abi iepriekš virzītie SC kandidāti darbam šajā komisijā – frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs un Elksniņš – no Satversmes aizsardzības biroja nesaņēma pielaidi darbam ar valsts noslēpumu, kas nepieciešama, lai varētu darboties šajā komisijā. Tāpēc šoreiz nolemts virzīt kandidātu, kuram šī pielaide ir.

"Man ar to nekad nav bijušas problēmas – ne 8., ne 9., ne 10., ne 11.Saeimā. Šī pielaide man ir nepieciešama, jo līdz šim strādāju Eiropas lietu komisijā," sacīja deputāts.

Uz jautājumu, ko vēlas panākt līdz ar kļūšanu par NDK locekli, viņš norādīja, ka ik pa laikam saņem iedzīvotāju sūdzības par situācijām, kurās būtu nepieciešama izmeklēšanas dienestu iejaukšanās un kompetence. Līdz ar darbošanos NDK deputāts par to varētu ātrāk informēt konkrētus dienestus, piemēram, Drošības policiju.

"Iespējams, tas ātrāk palīdzēs apkarot bandītismu," piebilda Agešins.

Viņš gan uzsvēra – viņa prioritāte, darbojoties Saeimas komisijās, arī turpmāk būs Juridiskā komisija un NDK būšot otrajā vietā.

Līdz ar Agešina izvirzīšanu darbam NDK mainīsies deputātu sastāvs arī citās Saeimas komisijās – Agešinu jāatsauc no Eiropas lietu komisijas, kurā turpmāk varētu darboties frakcijas deputāts Ivars Zariņš, savukārt viņa vietā Pieprasījumu komisijā paredzēts ievēlēt Elksniņu.

Saeimas deputāti par šīm izmaiņām komisiju sastāvā lems ceturtdien plenārsēdē.


Jau vēstīts, ka līdz šim pielaide darbam ar valsts noslēpumu atteikta kopumā trīs SC frakcijas deputātiem - Elksniņam, tāpat arī Jānim Urbanovičam un Sergejam Mirskim.

NDK strādā pa vienam deputātam no Saeimā pārstāvētajām politiskajām partijām. Komisijas vadītājs ir Reformu partijas līderis Valdis Zatlers, viņa vietnieks ir "Vienotības" frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis, Nacionālo apvienību pārstāv Jānis Dombrava, bet Zaļo un zemnieku savienību – deputāts Raimonds Vējonis.

Zatlera prombūtnes laikā komisijas vadība uzticēta viņa vietniekam Zaķim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!