Foto: LETA

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija otrdien, 25. janvārī, lēma Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļu amatiem virzīt līdzšinējo padomes vadītāju Ivaru Āboliņu, viņa vietnieci Ievu Aurēliju Druvieti, kā arī bijušo Latvijas Radio 5 – Pieci.lv – programmas direktori Ilvu Milzarāju un SIA "NT Piedzīvojumi" valdes locekli Andri Plakanu.

NEPLP locekļu amatiem izvirzītie pretendenti vēl jāapstiprina Saeimai.

Saeimas komisija par iespējamajiem NEPLP locekļu amata kandidātiem slēgtā sēdē sprieda pagājušajā piektdienā, 21. janvārī.

Pēc komisijas vadītāja Artusa Kaimiņa teiktā, no desmit pretendentiem, kuri bija pieteikušies konkursā uz vakantajiem NEPLP locekļu amatiem, otrdien komisija lēma par pieciem pretendentiem, kuri guva lielāko deputātu atbalstu.

Komisijas deputāti vienojās NEPLP locekļu amatiem virzīt Āboliņu, Druvieti, Milzarāju un Plakanu. Tomēr līdzšinējais NEPLP loceklis Patriks Grīva netiks virzīts atkārtotai apstiprināšanai amatā. Par Grīvas atkārtotu apstiprināšanu amatā balsoja četri komisijas dalībnieki, bet pret bija pieci.

Paredzams, ka Saeima par NEPLP locekļu apstiprināšanu amatā varētu lemt šo ceturtdien, 27. janvārī.

Jau ziņots, ka NEPLP locekļiem Āboliņam, Grīvam un Druvietei šī gada februārī beigsies pilnvaru termiņš. Darbu padomē turpina Ieva Kalderauska.

Uz NEPLP locekļu amatu vietām pretendēja desmit kandidāti - pašreizējais NEPLP priekšsēdētājs Āboliņš, NEPLP priekšsēdētāja vietniece Druviete, NEPLP loceklis Grīva, SIA "Hive" valdes priekšsēdētājs un bijušais LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Belte, bijušais AS "CBB Konsultāciju birojs" departamenta direktors Mareks Gruškevics, bijusī Latvijas Radio 5 – Pieci.lv programmas direktore Milzarāja, SIA "NT Piedzīvojumi" valdes loceklis Plakans, Kultūras ministrijas Mediju politikas nodaļas vadītājs Kristers Pļešakovs, "Mix Media Group" producents Aleksandrs Šuņins un bijušais labklājības ministres Ramonas Petravičas padomnieks Jānis Zariņš.

NEPLP ir neatkarīga pilntiesīga autonoma institūcija, kas atbilstoši savai kompetencei pārstāv sabiedrības intereses elektronisko plašsaziņas līdzekļu jomā. Padome uzrauga, lai to darbībā tiktu ievērota Satversme, Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likums un citi normatīvie akti. Padome ir atvasināta publiska persona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!