Apdrošināšanas a/s RSK darbinieki vērsušies pie Rīgas mēra un RSK īpašnieka pārstāvja Jāņa Birka, aicinot atcelt RSK padomes lēmumu par uzņēmuma valdes atlaišanu, par kuru darbinieki un valdes locekļi uzzinājuši vien no plašsaziņas līdzekļiem.
Pēc RSK darbinieku domām, atcelt visu valdi par darījumu, kas noticis 2006. gadā ir neētiski un neprofesionāli, turklāt minētā darījuma apstākļi nebūt nenorāda uz kādu nosodāmu uzņēmuma valdes rīcību, bet gan parāda nesakārtotību likumdošanā un klientu neizpratni par brokera funkcijā un pakalpojumu apmaksas kārtību. "Diemžēl šāda prakse ir pilnīgi normāla apdrošināšanas tirgū, tikai atšķirībā no citām apdrošināšanas sabiedrībām, RSK vienmēr tikusi pievērsta pastiprināta uzmanība un tas, kas ir atļauts citām apdrošināšanas sabiedrībām, nav atļauts mums," teikts RSK darbinieku atklātajā vēstulē.

Tāpat vēstules, kuru parakstījis 51 RSK darbinieks un atbalstījuši vēl 27 filiāļu un biroju darbinieki, autori norādījuši, ka RSK padome rīkojusies nosodāmi, plaši atspoguļojot informāciju par notikušo plašsaziņas līdzekļos, jo tā kaitēts ne vien visu valdes locekļu reputācijai, bet arī paša uzņēmuma stabilitātei. "Izskatās, ka padomes locekļi šobrīd vairāk norobežo savu atbildību, nevis domā par akcionāru un uzņēmuma interesēm," norādīts vēstulē, uzsverot, ka kopš padomes lēmuma publiskošanas, RSK komercdarbība ir apstājusies, jaunu klientu pieplūdums vairs nenotiek un arī esošie pāriet pie citiem apdrošinātājiem. "Līdz ar to uzskatām, ka arī padome būs līdzatbildīga par uzņēmuma reputācijas sagraušanu un situāciju, kurā akcionāram vairs nebūs ko privatizēt, ja nu vienīgi likvidēt vai lēti atdot uzņēmuma apdrošināšanas portfeli kādam no konkurentiem," secina vēstules autori, norādot, ka RSK šā gada pirmajos trīs mēnešos bijusi vienīgā apdrošināšanas sabiedrība, kas sasniegusi pieaugumu parakstītajās prēmijās par 18 % salīdzinot ar pagājušo gadu, par spīti krīzei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!