Foto: Publicitātes foto

Darbu pārtrauks Valsts administrācijas skolas direktore Baiba Pētersone, apstiprināja Valsts kancelejā. Pētersone darbu atstājot pēc pašas vēlēšanās.

Pētersone aģentūrai LETA skaidroja, ka šim lēmumam ir personīgi un profesionāli iemesli. Viņa valsts pārvaldē esot nostrādājusi jau 16 gadus un bijusi sajūta, ka kaut kas dzīvē ir jāmaina. Pētersone jau saņēmusi piedāvājumus strādāt starptautiskos projektos ārzemēs un piekritusi šiem izaicinājumiem.

Viens no šiem projektiem tiks īstenots Kazahstānā, un Pētersones kā ekspertes darbs būšot saistīts ar viņas līdzšinējo darbību - valsts politikas jautājumi, apmācība, pētījumu vadība, analīze.

Pētersone gan neizslēdz, ka pēc zinām laika varētu arī atgriezties valsts pārvaldē.

LETA arhīva dati liecina, ka Pētersone Valsts kancelejā strādāja kopš 2001.gada un 2011.gada sākumā pēc kancelejas vadības maiņas tika pārcelta darbā uz Administrācijas skolu. Tolaik kuluāros runāja, ka viens no nosacījumiem līdzšinējās direktores vietnieces Elitas Dreimanes apstiprināšanai vadītājas amatā bija tieši jautājuma par Pētersones turpmākās darbības atrisināšanu - viņu atlaižot vai pārceļot darbā citur.

Vienlaikus Valsts kanceleja jau ir izsludinājusi atklātu konkursu Valsts administrācijas skolas direktora amatam. No pretendentiem tiek prasīta vismaz triju gadu pieredze vadošā amatā, vēlams - saistībā ar izglītības vai personāla attīstības politikas īstenošanu, pieredze starptautisku projektu realizācijā, izpratne par valsts pārvaldes attīstības prioritātēm, kā arī izpratne par izglītības sistēmām Latvijā un ārvalstīs, vēlamas zināšanas par valsts pārvaldes darbinieku profesionālās kvalifikācijas paaugstināšanas sistēmām. Tāpat nepieciešamas teicamas sadarbības un komunikācijas prasmes, labas analītiskās spējas un stratēģiskās plānošanas prasmes, labas divu svešvalodu zināšanas un nevainojama reputācija.

Pretendentiem būs jāiesniedz savs redzējums par Valsts administrācijas skolas darbības prioritātēm un attīstības vīziju.

Valsts administrācijas skolas vadītāja galvenie pienākumi būs vadīt, koordinēt un kontrolēt Valsts administrācijas skolas Valsts civildienesta likumā noteikto funkciju izpildi, kā arī valsts pārvaldes darbinieku profesionālās kvalifikācijas paaugstināšanu. Tāpat atbilstoši kompetencei organizēt starptautiskus mācību seminārus, nodrošinot Valsts administrācijas skolas dalību ārvalstu un sabiedrisko institūciju sadarbības projektos, fondos, programmās un pasākumos.

Pieteikuma dokumenti līdz 2012.gada 11.martam jāiesniedz Valsts kancelejā.

Jau ziņots, ka pērnā gada janvārī stājās spēkā Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) apstiprinātās izmaiņas Valsts kancelejas struktūrā un reglamentā, kas paredz kancelejas struktūras vienkāršošanu un atsevišķas izmaiņas struktūrvienību kompetencē.

Līdzšinējo Valsts kancelejas direktora divu vietnieku amati tiek likvidēti. Līdz šim tos ieņēma jaunā kancelejas vadītāja Elita Dreimane, kā arī Pētersone, kuru valdība pārcēla darbā uz Valsts administrācijas skolu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!