Foto: DELFI
Jūnijā darbu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) pametuši trīs nodaļu vadītāji un divi galvenie speciālisti.

KNAB pavēstīja, ka jūnijā tobrīd vēl amatā esošais KNAB priekšnieks Normunds Vilnītis uz iesniegumu pamata un pēc savstarpējas vienošanās ir izdevis rīkojumus par darba tiesisko attiecību pārtraukšanu ar pieciem darbiniekiem – Administratīvās nodaļas vadītāju, Datu uzglabāšanas un informācijas analīzes nodaļas vadītāju un Iekšējās drošības nodaļas vadītāju, kā arī ar diviem galvenajiem speciālistiem no Administratīvās un Iekšējās drošības nodaļas.

Jaunu pretendentu atlasei KNAB tiek izmantota gan ārējā, gan iekšējā atlase. Pretendentu ārējās atlases procedūras ir atklāts konkurss, īpašas specializācijas
pretendentu meklēšana un uzaicināšana darbā, kā arī iesniegto pieteikuma vēstuļu un dzīves un iepriekšējās darba pieredzes aprakstu izvērtēšana.

Jau ziņots, ka Saeima Vilnīti ceturtdien atbrīvoja no amata. Ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera vadītā komisija, kas izvērtēja Vilnīša atbilstību amatam, iepriekš bija secinājusi, ka ir pamats KNAB šefu atbrīvot, jo Vilnītis sistemātiski pieļāvis likumpārkāpumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!