Foto: NMP dienests

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktore Sarmīte Villere uzteikusi darba tiesiskās attiecības, portālam "Delfi" apstiprināja NMPD pārstāve Inga Vītola.

Villeres pēdējā darba diena dienestā būs 25. augusts. Plašākus komentārus NMPD direktore nesniedz, skaidroja Vītola.

Kā liecina NMPD mājaslapā publicētā informācija, Villere ir ārste – pediatre un sertificēta, apmācīttiesīga neatliekamās medicīnas ārste.

Viņas darbs gandrīz 30 gadus ir saistīts ar pirmsslimnīcas neatliekamās medicīniskās palīdzības nodrošināšanu un organizēšanu.

No 2015. gada oktobra līdz 2016. gada februārim Villere ieņēma NMPD direktora vietnieka katastrofu medicīnas jautājumos – Katastrofu medicīnas centra vadītājas amatu, vienlaikus pildot arī NMPD direktores pienākumus.

No 2009. gada līdz 2015. gadam Villere ieņēma NMPD Rīgas reģionālā centra vadītāja vietnieces operatīvajos jautājumos amatu.

Pirms tam strādāja Katastrofu medicīnas centrā, risinot jautājumus, kas saistīti ar ārstniecības personu kvalifikāciju un apmācību, kā arī vadot lekciju ciklu par katastrofu medicīnas menedžmentu.

No 1988.gada līdz 2009. gadam strādāja neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādē, kā arī veica vecākās dežūrārstes pienākumus dispečercentrā Rīgas ātrās palīdzības stacijā.

Villere ir ilggadēja Latvijas Ārstu biedrības un Neatliekamās medicīnas asociācijas biedre. 2013. gada viņa ievēlēta par Neatliekamās medicīnas asociācijas prezidenti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!