Foto: LETA
Darbu Rīgas domē (RD) trešdien, 7. novembrī, sākuši 10 jaunie deputāti, kuri aizņems uz Saeimu devušos kolēģu vietas Rātsnamā.

Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) trešdienas sēdē, kurā skata 2018. gada budžeta grozījumus, izteica "dziļu pateicību" Rīgas vēlēšanu komisijai, kas nokārtojusi iespēju RD šodien strādāt pilnā sastāvā.

Deviņi jaunpienācēji strādās opozīcijā, galvenokārt Jaunās konservatīvās partijas (JKP) frakcijā, bet viens deputāts – koalīcijas partijā "Saskaņa".

JKP rindās RD darbu šodien sāka Jaunsardzes un informācijas centra vadītājs Druvis Kleins, Latvijas Daudzbērnu ģimeņu biedrības valdes priekšsēdētājs Imants Keišs, Valsts probācijas dienesta speciālists Pēteris Agloniets, jurists Valters Bergs, Valsts zemes dienesta analītiķis Māris Grīnbergs, koncertmeistars Mārcis Kūlis un SIA "Skolvadības pakalpojumi" valdes loceklis Jānis Ozols.

Darbu JKP frakcijā arīdzan turpina Marija Balcere un Eva Mārtuža.

Bet otrdien no Rātsnama uz Jēkaba ielu pārcēlās septiņi JKP deputāti – Jānis Bordāns, Krišjānis Feldmans, Juris Jurašs, Juta Strīķe, Sandis Riekstiņš, Evita Zālīte-Grosa un Linda Ozola.

Riekstiņš ar Feldmani tomēr atrada iespēju apmeklēt šodienas RD sēdi.

No partijas "Latvijas attīstībai" Saeimā nokļuva Mārtiņš Bondars un Juris Pūce. Viņu vietā stājās Latvijas Reģionu apvienības un "Latvijas attīstībai" kopīgā saraksta ir Andris Bačkurs un "Latvijas Attīstībai" jaunatnes nodaļas vadītājs Edgars Lejnieks.

Bet darbu "Latvijas attīstībai" frakcijā turpina Ansis Ansbergs, Anete Jēkabsone-Žogota, Ojārs Judrups, Māris Mičerevskis, Viesturs Zeps un Andrejs Žagars.

Savukārt no "Saskaņas" frakcijas Saeimā atgriezīsies Regīna Ločmele-Ļunova, bet viņas vietā šodien stājās ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas vada komandieris un vairāku uzņēmumu valdes loceklis Artūrs Hroļenko.

Visi jaunpienācēji gan sēdē nepiedalījās, novēroja portāls "Delfi".

Trešdien pēcpusdienā sasaukta RD ārkārtas sēde, kurā lems par jauno deputātu iekļaušanu komisiju sastāvos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!